Paleolit táplálkozás

E könyvben napjaink legveszedelmesebb betegségeinek gyógyításáról és megelőzéséről olvashatunk. Csodaszerekről nincs szó, annál inkább a helyes táplálkozásról.

Élet-egészségKurilla Hajnalka2010. 03. 16. kedd2010. 03. 16.
Paleolit táplálkozás

A természeti népek számára ismeretlenek az olyan civilizációs nyavalyák, mint a rák, a cukorbetegség, a depresszió vagy éppen a pattanásos arcbőr. Szendi Gábor ezt azzal magyarázza, hogy kizárólag hússal, gyümölcsökkel, zöldségekkel és magvakkal táplálkoznak, úgy ahogy őseink 2 millió éve.

Leírja, mit kellene és mit nem szabadna ennünk. Miért káros a tejtermékek, gabonafélék, hüvelyesek, valamint a cukor, burgonya, rizs, kukorica fogyasztása? Magyarázata a következő: habár mi modern emberek vagyunk, a gyomrunk még mindig őskori. Úgy tűnik, mindent megemészt, de valójában nem így van!

A szerző javasolta újfajta táplálkozás és életmód a mai világban nehezen betartható a mai világban és nem is olcsó, ám érdemes kipróbálni: a saját bőrünkön megtapasztalni, milyen is egészségesnek lenni...

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek