Végleg beinthet az influenzának, ha túlesett a H1N1 fertőzésen!

Azok az emberek, akik megfertőződnek a sertésinfluenzával, majd kigyógyulnak belőle, rendkívül erős, természetes immunitásra tesznek szert, amely megvédi őket szinte az összes influenza vírussal szemben.

Élet-egészség2011. 01. 12. szerda2011. 01. 12.
Végleg beinthet az influenzának, ha túlesett a H1N1 fertőzésen!

Azok az emberek, akik megfertőződnek a sertésinfluenzával, majd kigyógyulnak belőle, rendkívül erős, természetes immunitásra tesznek szert, amely megvédi őket szinte az összes influenza vírussal szemben - állítják a tudósok. Az MTI által idézett Journal of Experimental Medicine című folyóiratban megjelent tanulmány a jelenséget a szervezet által termelt erős ellenanyaggal magyarázza.

Az orvosok most abban reménykednek, hogy az új eredményeknek köszönhetően egy minden eddiginél hatékonyabb, univerzális influenza elleni védőoltást fejleszthetnek ki, amely kiválthatja az eddig használt összes vakcinát. A kutatók elmondták: ez a szer lehetne a „Szent Grál” az oltóanyagok között.

A tudósok közül már sokan régóta kísérleteznek olyan prototípusokkal, amelyek minden vírus ellen hatékonyak. Ezzel ugyanis beszüntethetnék végre az évről évre kiújuló vetélkedést, amelynek célja, hogy megjósolják, mely törzsek fertőznek majd a következő szezonban. Ráadásul így az is fölöslegessé válna, hogy minden évben új vakcinák létrehozásával foglalkozzanak a szakemberek.
Arra azonban, hogy az univerzális szer forgalomba kerüljön, még jó néhány évet várni kell. Ha meg is találják ugyanis azt a vakcinát, amely bizonyítottan megvédi az embereket minden ismert influenza ellen, akkor is sok időbe telik, míg a készítmény átmegy az összes kötelező tesztelési fázison.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek