Akar Ön 100 évig élni?

Habár az örök fiatalság szérumát máig sem találták fel, az igazán hosszú élet lehetősége egyre közelebbinek tűnik. A ma születő gyermekek ugyanis jó eséllyel élhetik meg a 100. születésnapjukat.

Élet-egészségKovács Réka2011. 08. 18. csütörtök2011. 08. 18.
Akar Ön 100 évig élni?

A brit munka- és nyugdíjügyi minisztérium megbízásából készült kutatás eredményei azt állítják, hogy a következő generáció jó eséllyel érheti el a bűvös 100. életévet.

Angol és walesi adatok alapján és a nemzeti statisztikai hivatal által készített előrejelzés szerint a ma születő lánygyermekek egy a háromhoz eséllyel élhetnek száz éves korukig, míg a fiúk esetében ez az arány egy a négyhez.– derül ki az ELTE hírleveléből.

De nem csak a most születő gyermekek pályáznhatak a matuzsálemi korra, ugyanis az idén a 20. életévüket betöltő nők negyede, a férfiak ötöde számíthat erre. Az idősebb generáció körében aztán az arány romlik: a ma ötvenéves nők 17, férfiak 11 százalékának van erre esélye, míg a 80-as éveiket kezdő britek 7,7 százalékos arányban élhetik meg a 100 éves kort.

Kilencven felett azonban a tendencia megfordul: az idősek ekkor már ismét nagy eséllyel indulnak a kerek évforduló eléréséhez. A ma 95 évesek 20, a 98 évesek 47, a 99 évesek 67 százaléka valószínűéeg megtarthatja három számjegyű születésnapját.

Ezek is érdekelhetnek