Családi napközi a szünidőre

Az általános és középiskolás diákok nagy boldogságára kitört a nyári vakáció. Ami a gyerekeknek öröm, az a szülőknek olykor óriási gondot jelenthet. Megoldás azonban mindig létezik: például a családi napközi.

ÉletstílusBalogh Mária2009. 06. 16. kedd2009. 06. 16.
Családi napközi a szünidőre

Az idei nyár még több szülő számára okoz fejtörést, mivel nem mindenki tudja mostanában kivenni a szabadságát. A kisgyerekes családokban, ha nincs segítség, kétségbeejtő is lehet a helyzet a szeptemberi tanévkezdésig. Ingyenes napközis táborok csak elvétve léteznek hazánkban, a változatos programokat ígérő, étkezést is nyújtó ötnapos táborozások pedig legkevesebb 20 ezer forintot vesznek ki fejenként a családok zsebéből, de áruk gyakorta az 50-100 ezer forintot is elérhetii.

Ezért vált rögtön népszerűvé Debrecen első családi napközijének ötlete, mely június 15-én nyitotta meg kapuit a Kétmalom utca 13. alatt. A tizennégy bölcsődés és általános iskoláskorú gyermeket fogadó napközi pedagógusai akár egész napra, hétre és hónapra, vagy éppen néhány órára is fogadják a jelentkező csemetéket – tudtuk meg Tóth Ibolya elnöktől. A szakember hozzátette: mindehhez előzetes egyeztetés szükséges, de a bölcsődéseknek egész évben is képesek ellátást, gondozást nyújtani a barátságos, jól felszerelt, szép környezetben lévő családi napköziben.

Az előzményekhez tartozik, hogy a Cívis Kurázsi Szociális Közhasznú Szövetkezet pályázatot nyújtott be az Országos Foglalkoztatási Közalapítványhoz, ahonnan csaknem 20 millió forintos támogatást nyertek a debreceni családi napközi létrehozásához. Hasonló jellegű nonprofit „intézmény” Kelet-Magyarországon csak elvétve működik, szerte az országban viszont mintegy kétszáz bizonyítja fontosságát és létjogosultságát – a családok megelégedésére.

A debreceni családi napköziről a 06- 52-444-271-es telefonszámon lehet tájékoztatást kapni, illetve felvételt kérni a gyermekek számára.

Ezek is érdekelhetnek