Hogyan legyünk szexisek a nyaralás alatt?

Az utazás és nyaralás előtti pakolási pánik leginkább a nőket érinti, akik közül sokan pár napos útra is úgy készülnek, mintha hetekre utaznának. Lássunk pár praktikát a nyári készülődéshez, öltözködéshez, sminkeléshez!

ÉletstílusBalogh Mária2009. 07. 30. csütörtök2009. 07. 30.
Hogyan legyünk szexisek a nyaralás alatt?

Tisztában kell lennünk azzal, hogy az a helyszín, ahová utazunk, milyen ruhatípusokat kíván. A férfiak ezt nagyon egyszerűen megoldják, amikor néhány sportos holmit, egy farmert, trikókat, nyári lábbelit, úszónadrágot, tisztálkodási felszerelést és egy-két törölközőt dobnak a sporttáskájukba. Ők gondolkodnak helyesen, hiszen a vízparti, vagy a hegyekbe tervezett nyaralás nem igényel sem öltönyt, sem puccos öltözéket. Ha valaki egy-egy elegánsabb nagyvárost céloz meg, nyáron akkor sem trendi és elvárás a talpig „nyakkendős” stílus. (Kivéve, ha egyesek a kaszinókat, méregdrága, bárokat is megcélozzák.)

A nőknek van még mit tanulniuk a férfiak pakolási szokásaiból, bár a gyengébbik nem képviselői szeretnek mindenhol épp olyan jól, szexisen, és természetesen megjelenni, mintha otthoni ruhatárukból válogatnának. Számukra is alapszabály, hogy mindenből a legkedvesebb s a legfontosabb darabokat válogassák össze úgy, hogy a ruhadarabok és kiegészítők színben és fazonban is jól összeilljenek.

Az idei nyár színeit könnyű megszeretni, s akár a korábbi ruhatárból elővenni egy-egy strapabíróbb, kevésbé kényes holmit. A kék, a lila, a sárga, a fehér, a piros, a drapp, a halványzöld mind nyerő színek! Bárhová utazunk, a vékony, kevésbé gyűrődő anyagú ruhákból, pólókból, szoknyákból tegyünk többet, a pulcsiból, nadrágból, sportruhából elég egy-egy váltás, ami mindig a bőrönd aljára kerüljön. A cipőkből is hasonlóképpen válasszunk, melyeket külön szatyorba helyezzünk. Szandál, papucs, és egy kényelmes, de mutatós zárt cipő épp elég, nem kell az egész cipősszekrényt magunkkal vinni.

A kiegészítőkkel sokat javíthatunk a nyaralási öltözködésünkön. Az idén a nyolcvanas éveket idéző napszemüvegek, a rojtos táskák, az élénk nyakláncok, természetes tapintású, kellemes vállkendők, s a jól megválasztott kalapok, hajpántok dobják fel az öltözékünket bárhová is utazzunk.

Legyen nálunk a megszokott illatszeres neszesszerünk, amit biztonságosan le tudunk zárni. Ezen a nyáron az élénk, gyümölcs színű smink hódít úgy az ajkakon, mint a körmökön, és a szemhéjon, noha a napozáshoz felesleges a szépítő kencefice, nem úgy a magas faktorú napvédő tej és napozás utáni testápoló. Figyeljék meg, ha esztétikusan ápolt, és festett a kezükön és a lábujjaikon a körmük, ha rendben van a frizurájuk, kevés fekete színű, vízálló szemkihúzó ceruzát, és szempillaspirált használnak, nincs is gondjuk a napi sminkre.

Napközben lazán és sportosan öltözködjünk, az esti partikhoz, sétákhoz viszont elővehetjük a szexisebb holmikat is. A férfiakra pedig nyugodtan rábízhatjuk a döntést, többnyire úgyis ösztönösen megérzik, és kiválasztják a hozzájuk illő darabokat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek