Mekyik mell a legszebb? A természetes!

Túl nagy a fenekem, túl kicsi a mellem... - számos oka van egy nőnek az önkritikára. Rita Freedmann amerikai pszichológus Vénusz-komplexusnak nevezi azt az őrületet, amely a képzelt szépséghibák miatt elfeledteti a legjobb szépítőszert, az egyéni vonások kiemelését.

ÉletstílusDénes Vanda2009. 07. 01. szerda2009. 07. 01.
Mekyik mell a legszebb? A természetes!

Ne feledjük: aki állandóan leértékeli önmagát, azt mások sem becsülik. De nézzük a másik oldalt: a fiúknak igazi földi paradicsom (görögdinnye, cseresznye, körte stb.) érik itt a földön. Ön melyik típusba tartozik? Ne féljen, ha szexisen és öntudatosan viselkedik, mindenféle formával vonzó lesz.

Vége a mellmérettetésnek
A cicik dolgában újabban változás állt be a közvélekedésben. Végre a kis mellek is divatba jöttek. Persze bizonyos trükkökkel csodássá lehet varázsolni őket - például egy Wonderbra push-up melltartóval.

Két borsócska a mellkason? Tyúkmell? Na, és? A kis mellek szépek, kevésbé vesztik el alakjukat, érzékiek és szexik - a nőiesség és a természetesség új jelképei. Gondoljuk csak végig: Pamela Anderson a kényelmesebb-kellemesebb 80 B-s méretre váltott jó néhány éve, és ezzel elindította kollégáit az új trend felé - Melanie Griffith, Angie Everhart, Courtney Love és Demi Moore is kisebbíttetett. A magyarok közül pedig egyértelműen Cini vezeti a sort.
A kis mell egyébként nem szexuális probléma, inkább lelki eredetű gond. Éppen ezért, akiket zavar testi adottságuk, helytelenül teszik, ha kés alá fekszenek, és nem szexuálterapeutához vagy pszichológushoz fordulnak. Mert a partnernek és a külvilágnak azért elsősorban az egész alak összhatása számít.

Törzsfejlődés
Miért érdekli a férfiakat a méret? A pasik az emberi törzsfejlődésből kifolyólag nem tehetnek másképp. Az első pillantás automatikusan a nő testének középpontja felé siklik: "Vajon terhes?" Ez tudattalan ellenőrzés, mondják a pszichológusok. Aztán a tekintet általában fennakad a kebleken. Németországban végeztek ezzel kapcsolatosan felmérést, ami szerint Európa urainak egyharmada pislant kapásból a cicikre. Magyarországon a nők 55 százaléka szerencsére elégedett az alakjával, függetlenül attól, hogy méretes, avagy szerényebb dudor bújik-e meg a pólója alatt. Az elégedetlenek száma sokkal kevesebb, ők a fiatalabb korosztályból kerülnek ki:

17-29 évesek, tehát egy részük komplexusa a tinédzserkori bizonytalanságokból ered, és csupán időleges probléma.
A kis mell a természetességet, az isten adta szépséget sugallva gyengíti el az erősebb nem képviselőit. A győztes formának illik kicsinek, kereknek, tömöttnek lennie - amolyan tenyérbe simulónak.

Az új mellérzés persze nem olyan új. A divatszakma valójában mindig "kisstílű" volt ebben a kérdésben. De nézzük a történelmet. A garconne-alkat hódított a 20-as években, Audrey Hepburn törékeny alakja a 60-as években, Twiggy minicicijei jelentették a hetvenes évek formaideálját, a kilencvenes évek közepén pedig a soványság diadala, Kate Moss-eufória tombolt. Ám van egy lényeges különbség a régi és a mostani hölgyek között. Ma öntudatosabban viseljük ezt a kis zsírpacnit itt, a bordáink fölött. Talán kevésbé vagyunk szégyenlősek? Mindenesetre jobban vállaljuk önmagunkat. Kiemeljük, amink van, megmutatjuk, mit tudunk. Mély dekoltázsokkal kápráztatjuk el az ámuló férfinépet, és a szexi kivágások érvényesülését ma már a fehérneműipar moguljai is segítik.

A mellünk nem csak erotikus játékszer
A férfiak 86 százaléka szeretné, ha az ágyban a női mellbimbókkal is játszadoznánk. Azonban sok férfi (értelemszerűen a fennmaradó 14%) kifejezetten tartózkodik az ilyen akcióktól. Ezért ajánlatos óvatosan tapogatózni és tesztelni, hová tartozik ő. Ha a hadművelet sikeres fordulatot vesz, érdemes többszöri bevetésre indulni.

A nők azonban másképp is gondolnak a mellükre: életüknek egyik legszebb élménye a szoptatás. Sőt, ma már az örökbe fogadó anyák, akik nem szültek, azok is meg tudják szoptatni csecsemőjüket, ha megfelelő módszerekkel elindítják tejképzésüket. Vannak olyan új gyógyszerek, amelyek működésre késztetik a tejmirigyeket. Emellett a leendő anyáknak röviddel az adoptálás előtt rendszeresen masszírozniuk kell a melleiket. A partner orális stimulációja is segíthet. Az előkészületeket követően az örökbe fogadott bébit a lehető leghamarabb el kell kezdeni szoptatni, hogy a tejképzés valóban meginduljon, és az új mama átélhesse a szoptatással járó örömöket. 

Trükkök és titkok
A váltott hideg-forró vizes zuhany a keblek esetében szabályozza az anyagcserét, és serkenti az alsóbb hámrétegek salakanyagainak eltávolítását. Ezenkívül edzi az izomszalagokat. Ha utána gyengéd masszázst is alkalmazunk, még hatékonyabban tarthatjuk karban női ékeinket. A masszázs élénkíti a vérkeringést, és ezáltal az egyébként kevésbé mozgatott, zsírsejteket tartalmazó területet megdolgozza. Bármilyen krémet használhatunk, ha speciálisan erre fejlesztették ki. A kenőcsöt osszuk el a tenyerünkön.

Ezután a mell alsó, középső pontjától kiindulva, hosszú cikcakkvonalban haladjunk a bimbónkig, enyhén nyomó, de inkább simító mozdulatokkal - lehetőleg három ujjal vagy a kezünk külső élével. Ugyanezt folytassuk fentről kezdve, de még gyengédebb mozdulatokkal. Ha végeztünk, enyhe nyomással a mell oldalát a tenyerünk alsó részével fentről le, lentről fel mozdulatokkal simítsuk át.

Fogyjunk a mellünkből!
Aki kisebb melltartót szeretne hordani, az étrendje segítségével könnyen elérheti ezt az álmot. A zsírszegény táplálkozás alapkövetelmény, hiszen a mell zsírszövetei ugyanúgy elégnek az „ínséges” időkben, mint egyéb kövérkés testtájaink. Sok kálium és ballasztanyag (zab, rizs, krumpli, banán) fogyasztása kimondottan jótékony, hiszen szabályozza a vízháztartást és megköti a felesleges anyagokat. Ha naponta ehhez még megiszunk két liter ásványvizet, a kebleink ruganyosak maradnak.

Forrás: Diéta és Fitnesz

Kattintson bármelyik fotóra és megnyílik a képgalériánk!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek