Milyen anyag a fleece, és mire használható?

Hirdetés – Alkalmas takarók és vánkosok varrására, kabátok készítésére, de lehet belőle pulóver vagy éppen sapka is. A kiváló hőszigetelőnek számító fleece annyira puha anyag, hogy minél több helyen használják fel, annál jobb lesz mindenkinek.

ÉletstílusPR cikk2021. 01. 04. hétfő2021. 01. 04.
Milyen anyag a fleece, és mire használható?

Csodaanyag a bolyhozott plüss

Nem hallottál még a fleece anyagról? Az lehet, ám biztos, hogy már találkoztál vele az életed során. A fleece ugyanis az egyik legnépszerűbb méteráru, egyfajta gyapjú vagy poliészter szövet, amely kivételes tulajdonságokkal rendelkezik – a jelentése egyébként bolyhozott plüss. Jellegzetessége nem meglepő módon, hogy sűrűn bolyhozott, emiatt kiemelkedően puha a felülete. Összetételének köszönhetően ellenáll a szélnek, valamint kiváló hőszigetelő, így téli ruházatok készítésére is alkalmas. Hatalmas előnye, hogy kivezeti az izzadtságot, illetve gyorsan szárad, így nem okoz kellemetlenséget akkor sem, amikor melege van benne az embernek. Az egyik legfinomabb anyagnak tartják, amelyből többféle típus létezik.

Fotó: Bubulakovo.hu

Milyen fajtái vannak?

A gyapjú fleece egy kötött kelme, mindkét oldala puha és bolyhos. Változatosan alakítható, keverhető poliamiddel vagy poliészter fonalakkal. Leginkább kabátok készítésére használják, amelyek egyszerre lesznek melegek és rugalmasak, így sporthoz is alkalmasak. A microfleece szintén jó hőszigetelő, illetve megakadályozza a szél bejutását az anyag alá. Finom, meleg, puha. Ide tartozik a polár, ami tulajdonképpen poliészterszálakból készült fleece elnevezése. A Bubulakovo kínálatában mindenféle fleece anyagból találni megfelelőt.

Mire használható?

Mindenre, aminél előnyös tulajdonság a puhaság. Készülhet belőle takaró vagy vánkos, alkalmazható kabátok, babakocsik, cipők betétjeként. Mivel a színvilága változatos, jól használható a kiegészítők készítésére. A divatvilágban szintén népszerű: készül a fleece felhasználásával pihe-puha pulóver, vagy a télen elengedhetetlen sapka, sál, kesztyű hármas. Akármit is alkossunk ebből az anyagból, felkészülhetünk a lehengerlő puhaságára.

Ezek is érdekelhetnek