Másfél milliárdot spórolhatunk

Összesen 1,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak augusztus 1-jétől, akik otthonuk energiahatékonyságán szeretnének javítani.

EnergiaIlijin Kinga2009. 07. 25. szombat2009. 07. 25.
Másfél milliárdot spórolhatunk

A másfél milliárd forintnyi támogatás mellett összesen 15 milliárd forint kedvezményes kamatozású hitel is igényelhető jövő hónap elejétől. A 2009-es Nemzeti Energiatakarékossági Programra négy kategóriában lehet pályázni. A támogatás összege a beruházás költségének átlagosan harmada lehet, a fennmaradó részt kedvezményes hitelből lehet fizetni. A hitel támogatás elnyerése nélkül is igényelhető, minden kategóriában a megadott legmagasabb összegig.

Nyílászárók cseréjére vagy utólagos szigetelésére lakásonként a beruházás költségének 30 százaléka, legfeljebb 555 ezer forint támogatás, illetve maximum 1,85 milliárd forint hitel igényelhető. Fűtés vagy melegvíz-ellátás korszerűsítésére a beruházás 30 százaléka, de maximum 630 ezer forint támogatás, illetve 2,1 millió forint hitel pályázható meg, s az előzővel megegyező feltételek vonatkoznak az utólagos hőszigetelésre is. A legmagasabb összeg megújuló energiaforrások hasznosítására fordítható: lakásonként legfeljebb 1,47 millió forint támogatásra és 4,2 millió forint hitelre pályázhatunk, a támogatás összege a beruházás költségének 35 százaléka lehet.

A pályázati felhívás, az útmutató és a kitöltendő formanyomtatvány a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium honlapján olvasható és  tölthető le.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek