Ritmusok - érzések

HIM. Ebben az eldiszkósodott világban, ahol néhány hétig uralják a toplistákat az egyslágeres zenekarok, bizony oázisként hat egy komolyabb mondanivalóval és színvonalas muzsikával előrukkoló formáció. Közéjük tartozik a finn illetőségű HIM, melynek frontembere, Wille Valo éppenséggel magyar származású (ha nevéből nem is lehet rá egyértelműen következtetni).

FiatalokBorzák Tibor2004. 06. 04. péntek2004. 06. 04.
Ritmusok - érzések

Talán ezért nem véletlen, hogy a Sziget-fesztiválon többször is fellépett már. A csapat 1996-ban kezdte és az idén elérkezett az első összegzéshez, mivel And Love Said No címmel kiadta válogatáslemezét. Ezen a korongon az eddig megjelent és több mint kétmillió példányban gazdára talált négy album legsikeresebb számait sorakoztatják fel. Az 1997 és 2004 közötti időszakban jó néhány slágert is magukénak tudhatott, hogy csak a Join Me, a Buried Alive By Love, a The Funeral Of Hearts, a Heartache Every Moment című kompozíciókat említsük. S a sikersorozat tovább folytatódik, hiszen Valo és zenésztársai felkészültsége, tehetsége még sok-sok évnyi produkcióra elegendő. Mi meg érdeklődéssel várjuk a következő dobásaikat!
(BMG/Terrier/RCA)

{p} Scorpions. Már történelem, hogy valamikor nyugatnémet zenekarnak tituláltuk a Scorpions nevű bandát, mára azonban nincs jelentősége a megkülönböztetésnek, már régóta (egyesített) németek lettek. De ügyködésükben nem is ez a lényeg, hanem az, hogy 1972 óta léteznek, és ez bizony szerény számítások szerint is bő három évtizednyi múlt a zenészek életében. És a mi életünkben ugyanúgy, hiszen a német hard rock-együttes temperamentumos dalait, illetve legszebb lírai balladáit mind a mai napig kedveljük. A csúcsot a Wind Of Change jelenti, már örökzöldnek számít, és különböző feldolgozásoknak is áldozatul esett. A Klaus Meine, Rudolf Schenker, Matthias Jabs törzsgárdára alapuló csapat bejárta a világot, nagyszerű koncerteket adott, ott volt minden jelentős történelmi megmozduláson, különféle produkciókban próbálhatta ki tehetségét, még a berlini filharmonikusokkal is játszott. Valójában nem volt törés a pályáján, igen gyakran jelentkezett új lemezzel, most például épp a huszadikat dobja piacra. Az Unbreakable című album tizenhárom vadonatúj dalt tartalmaz, és mindegyik a Scorpions legszebb korszakaira emlékezteti a hallgatót.
(BMG/Ariola)
{p} Három és! Az 1920-as évek divatját és zenei világát idézi a három tagú Három és! névre keresztelt zenekar. Hogy honnan az ötlet? Egy német fickó, bizonyos Max Raabe példáját követve kezdtek jól ismert slágerek feldolgozásába, pontosabban egy letűnt korszak hangulatának visszaidézésébe. Az urak - úgymint Báró Szarvas József, Vitéz Zsédenfalvy Ödemér és Gróf P. László Mihály - búgó hangjukkal úgy elkápráztatják a női hallgatóságot, hogy a végén csavarni lehet a zsebkendőket. De nem elég a szentimentális fűszeranyag, az összhatáshoz sokat hallott slágerek is kellenek: Ballag a katona, Egyedül, Fagyi, Keserű méz, Jég dupla whiskyvel, Induljon a banzáj, Régi nyár, Kétforintos dal stb. Mindegyike közkedvelt, azokból az időkből, amikor többek közt a United, Charlie, a Bonanza Banzai, a Venus játszotta és énekelte, most viszont a Három és!-en a sor. A fiúk egyelőre még bírják a tempót, de nem árt vigyázniuk, mert úgy hallottuk, nagy szerencsejátékosok, s a lóverseny, a póker, a kaszinó mellett a nők és a sport is leköti a figyelmüket.
(BMG Hungary)

Ezek is érdekelhetnek