És megint Sziget!

A Sziget Fesztivál idén augusztus 4-étől 11-éig vár benneteket, immár tizenkettedik alkalommal. Az egyik legnagyobb méretű európai kulturális rendezvény több mint hatvan helyszínen, köztük öt, különböző stílust bemutató nagyszínpadon ezernyi programot ígér.

FiatalokPethes József2004. 07. 30. péntek2004. 07. 30.
És megint Sziget!


A nagyszínpadon többek között fellép a gitárcentrikus popzenét játszó Reamonn, a reggae-t képviselő Third World, a kommersz popzenét megszólaltató Sugababes és a finn tinisztárokból álló Rasmus, remélhetőleg a már ismerősen csengő slágereivel is. A világzenei nagyszínpad kínálata annyira bőséges, hogy a műfaj szerelmesei valószínűleg nem tudnak távol maradni. A világ minden részéről érkeznek zenekarok, de kedvcsinálónak legyen elég, hogy itt lesz a Buena Vista Social Club dívája, Omara Portundo, az angol Chumbawamba együttes, a mexikói Los De Abajo és természetesen ezúttal sem maradhat otthon Boban Markovic bandája. A hazai zenekarokat a Kolinda, a Vujicsics, a Besh o droM, a Makám és a külföldön is népszerű Parno Graszt képviseli.
A fesztivál legnagyobb sátrában az elektronikus zene rajongói gyűlnek össze, hiszen nemzetközi sztárparádé vár rájuk. Zenél például Josh Wink, Jeff Mills és Junkie XL. Közel ötven zenekar zúz és hegeszt majd a metál színpadon, mintegy ötezer rajongó előtt. Eljön például a The Gathering, Grave Digger, a Cannibal Corpse és az Amorphis. A WAN2 színpadon lép fel például az amerikai Fishbone, az új évezred dancefloor zenéjét játszó Freestylers és a hip-hop-ot képviselő Roni Size. Külön színpadon zajlik majd a roma fesztivál, ahol a világ különböző országaiban élő cigányok zenéjével ismerkedhetünk. Önálló fesztiválként is megállná a helyét a színházi- és táncsátor programkínálata. A fellépők közül csak néhányat említünk, és biztosan kedvet csinálunk a műfaj szerelmeseinek: Hólyagcirkusz Társulat, Frenák Pál és Társulata, Közép-Európai Táncszínház, Bozsik Yvette Társulata.
És akinek mindez kevés, az megtanulhat dobolni az Afrika-faluban, csápolhat a Bahia és a Blues-színpad előtt, cirkuszi produkciókat bámulhat, sőt mi több, örömet szerezhet Korda Györgynek, Balázs Klárinak vagy Uhrin Benedeknek, ha tiszteletét teszi a táncdalfesztivál-sátorban. Természetesen ismét lehet sportolni, filmeket, divatbemutatókat nézni, és aki nem fárad el, hajnalig táncolni. Egy biztos: fantasztikus bulinak ígérkezik a Sziget.

Ezek is érdekelhetnek