Ritmusok - érzések

E heti vendégeink: Oláh Ibolya, Thomas Anders és a Princess.

FiatalokBorzák Tibor2004. 10. 22. péntek2004. 10. 22.
Ritmusok - érzések


Ibolya
Megjelent a legvadócabb megasztáros, Oláh Ibolya bemutatkozó lemeze, melynek címe Egy sima, egy fordított. A címből is sejthető, hogy nagyon változatos anyag készült a direktor Presser Gábor és a művészeti vezető Novák Péter felügyeletével. Mindkét zenésszel a Megasztár hozta össze a tiszadobi otthonlakót, akiről már a verseny első pillanatában kiderült, hogy pimaszul tehetséges, provokatív és őszinte ember. Érzékeny, sebezhető, büszke, maximalista és magabiztosan bizonytalan. Ezek a jellemvonások tükröződnek a lemezén is, a dalok kiválasztásában és azok előadásában egyaránt. Sokféle műfaj kavarog a punk-rocktól a lírai balladán, a tangón át a reggaéig. Valamennyi dallam felvillant egyet-egyet az ezerarcú énekesnőből. És hát a mondandó sem utolsó szempont, Ibolyának nagy szerencséje, hogy Presser és Novák melléállt. A kínálat egyik felében van alaposan áthangszerelt LGT-klasszikus, Zorán-sláger, musical-részlet, a másikban pedig vadonatúj Novák-nóták szerepelnek. Két generáció szerzői, kétféle lendület, hát ezért "egy sima, egy fordított". És ezért (is) sikerült jól Oláh Ibolya debütáló korongja. (BMG Hungary)

Thomas
Modern Talking. Emlékszik még valaki erre a névre? Rémlik valami. Két német úriember, a szőke Dieter és a barna Thomas a nyolcvanas években egy időre el tudta érni, hogy minden nő bolonduljon értük, minden európai diszkóban az ő nyálas dalocskáikat nyomassák, és minden slágerlistának az élén ők tanyázzanak. De aztán csúfos vége lett: a két férfi szakított egymással. Thomas Anders szólópályára lépett, nyilván azért, mert hiányzott neki a reflektorfény. Meglehet persze, akadt még mondandója a mellette kitartó hölgyeknek. Nagyon úgy áll a dolog, hogy nem szándékozik abbahagyni, mert nemrég megjelent új lemeze, melynek címe (The 19th album) arra enged következtetni, hogy ez a tizenkilencedik hanghordozó, amelyhez köze van. Éppen tizenhárom új nóta van rajta, a tőle megszokott stílusban, tehát rajongóinak nincs miért csalódniuk a műmosolyú, kifehérített fogú, borostás, életvidám paliban. Kérdés persze, jó-e az nekik, hogy nem tudnak benne csalódni. (BMG/NaKlar!)

Princess
Három hegedűs lány, Molnár Ildikó, Pados Kriszta és Sándor Kriszti három évvel ezelőtt hozta létre a Princess zenekart. Valóban hercegnőkhöz méltóan mesébe illő történet az övék. Ráadásul nemcsak szépek, hanem tehetségesek is. Folyamatosan járják az országot, és egyre több felkérést kapnak határainkon túlról is. Első két lemezük több mint százezer példányban talált gazdára, úgyhogy a továbblépéshez alaposan fel kellett készülniük. Közben szakmai változások is történtek a lányok háza táján, megváltak eddigi menedzserüktől, és új hangszerelők után néztek. Ez utóbbiakat meg is találták Rácz Gergő és Molnár Gábor személyében, akik harmadik, Táncok bűvöletében című albumuk elkészítésében segédkeztek. A táncokhoz kötődő, ismert dallamok (Palotás, Kék Duna keringő, Terefere-polka, Zorba, Rókatánc) mellett a fentebb említett fiatal zenészek kompozíciói (Latin szenvedély, Tangó mindenek felett, Tűztánc, Vadnyugati utazás) is helyet kaptak a vidámra hangolt táncvarázsban. A lányok muzsikájának hallgatása közben a műsorra tűzött opusokkal összefüggő táncok rövid leírását is lehet olvasgatni a lemezborítón. (BMG Hungary)

Ezek is érdekelhetnek