Ritmusok - érzések

E heti kínálatunk: Alcazar trió, két válogatás-album és a Dirty Dancing 2.

FiatalokBorzák Tibor2004. 10. 08. péntek2004. 10. 08.
Ritmusok - érzések


Dizsi
A svéd slágergyárból 2001-ben újabb formáció hódította meg a dizsiket. Alexander Bard dalszerző-producer korábbi próbálkozásai (Barbie, Army of Lovers, Vacuum) után létrehozta az Alcazar triót. A két lány és egy fiú felállású, funky-diszkót játszó banda egyik pillanatról a másikra tört be egy Chic-feldolgozással, a Crying At The Discoteque című számával, melyet aztán éjjel-nappal játszottak a rádiók, rá is lehetett unni hamar. Azt gondolta az ember, ennyi volt a zenekar története, de a csapat rácáfolt a kétkedőkre: a bemutatkozó sláger után jött a többi. Most pedig, két év kihagyás után, az újabb lemez. A rövidebb leállás oka a csinos Tess, aki anyuka lett. Türelmesen visszavárta a zenekar, amely egyúttal négytagúra bővült. Így most már a hetvenes évek svéd legendájához, az ABBA-hoz hasonló összetételben ügyködnek tovább, de ez még nem garancia arra, hogy ugyanakkora megasztárok lesznek. Az Alcazar mindenesetre próbálkozik. Alcazarized című korongjukon tizenegy új dal sorakozik, ráadásként - vagy inkább emlékeztetőül - rátették a már említett Crying At The Discoteque kezdetű nótát is. Zenéjüket a lendület, szövegeiket a vidámság jellemzi. Befutó felvételük a This Is The World We Live In.
(BMG/RCA)

Buli
A BMG Hungary az utóbbi időben két slágerválogatással is előrukkolt. A Danubius Light 2004 című kiadványon a hátunk mögött hagyott hónapok legismertebb sikerszámai kaptak helyet. A közreműködők között ott van Jamelia, a Sugababes, Christina Aguilera, az Atomic Kitten, Kelis, Alicia Keys, Kylie Minogue, Avril Lavigne, a Paths & Small, a Westlife és a The Darkness. Természetesen valamennyien legutóbbi slágereikkel képviseltetik magukat. Más volt a rendezőelv a Happy Hits című hanghordozón, melyre az utóbbi néhány év legvidámabb bulislágerei kerültek fel. Szerepel a menüben Tom Jones Sexbomb, a Rednex Cotton Eye Joe, a Las Ketchup The Ketchup Song, Lou Bega Mambo No. 5, az Eiffel 65 Blue, az Aqua Barbie Girl című nótája, a legújabbak közül pedig DJ Bobo Chihuahua, a Milk & Sugar Let The Sunshine In, az LMC Take Me To The Clouds Above című slágere. A két album tényleg remek alapul szolgál egy házibulihoz... (BMG Hungary)

Film
Mérget lehetett rá venni, hogy előbb-utóbb elkészül a nyolcvanas évek végének kultifilmje, a Dirty Dancing második része. Ha valami beválik, azt folytatni kell. Csak egyáltalán nem biztos, hogy megismételhető a siker. Így van ez a Dirty Dancing esetében is. Vajon elegendő-e a romantikus történet, a nívós filmzene, a látványos tánc? Nem feltétlenül. A sztori túlságosan lapos: a gazdag amerikai lány szüleivel Kubába költözik, ahol ráérez a latin ritmusok ízére, s egy csóró srác tanítja meg a táncokra, hogy aztán egy országos táncbajnokságon versenyezzen; románcukat a forradalom söpri el. Ismét játszik a filmben a korábbi hős, Patrick Swayze, csak túl az ötvenen már kevesebb illúziót képes kelteni. A Dirty Dancing 2 "becsületét" már csak a filmzene mentheti meg. Az pedig igazán remek. Forró kubai ritmusok, a salsa táncba hívó taktusai, hamisítatlan latin hangulat - hozzá nagyszerű előadók. A címadó dalt a Black Eyed Peas jegyzi. Érdemes odafigyelni Mya énekes teljesítményére is, aki a Chicago filmben Mona szerepében tűnt fel először. A legnagyobbat Carlos Santana és Christina Aguilera dobja.
(BMG/J Records)

Ezek is érdekelhetnek