Műfüves focipálya Celldömölkön

Vas megye első műfüves, villanyvilágítással ellátott futballpályáját adták át használóinak Celldömölkön, ahol szépszámú közönség előtt elismerésre méltóan szerepelt eddig az NB II-es helyi csapat. Az UEFA-szabvány szerinti játéktér 65 méter hosszú és negyven méter széles, ezért elsősorban az utánpótlás-nevelést szolgálja majd.

FiatalokLendvai Emil2005. 06. 24. péntek2005. 06. 24.
Műfüves focipálya Celldömölkön

A több mint hetvenmillió forint értékű beruházáshoz a Bozsik-program keretében 36 millió forint pályázati pénzt nyert a város, amelyhez 9,6 millió forint önrészt tett hozzá. Mindehhez 25 millió forintnyi társadalmi munkát is hozzá lehet számítani.
A hivatalos avatóünnepség után az új műfüves pályán a celldömölki öregfiúk - a hagyományosan jó kapcsolatot ápolva - a Fradi egykori kiválóságaival játszottak egy kis "sörmeccset", amelyen stílszerűen műesést is lehetett produkálni. Ezt követően a jövő reménységei, az óvodások vették birtokba a játékteret. A magyar labdarúgás ünnepnapjai ezek a pályaavatók, hiszen a fiatalságot számos kísértéstől kell elcsábítani a sportág számára. Azokban az országokban, ahol ma világszínvonalon művelik a focit, évtizedekkel ezelőtt gondoltak arra, hogy az időjárástól és a napszaktól függetlenítsék a tréningeket. Lassan mi is elkezdjük.

Ezek is érdekelhetnek