Egyvelegválogatott készül Luzernbe

Férfi kézilabda-válogatottunk naptárában Luzern szerepel piros betűkkel. A svájci ékszerdoboz-városban rendezik január-februárban az Európa-bajnokságot. A csoportbeli ellenfelek sorrendben: Dánia, Szerbia-Montenegró és Izland. Kemény dió lesz továbbjutni, még akkor is, ha innen még csupán egy csapat búcsúzik.

FiatalokFábián István2005. 11. 25. péntek2005. 11. 25.
Egyvelegválogatott készül Luzernbe

Skaliczki László szövetségi kapitány a feladatot így foglalja össze: ,,Jó lenne odatenni magunkat!" Bővebben pedig: "Az ausztriai tornán, Südstadtban a bajnoki és nemzetközi kupa versenyidőszak kellős közepén találkoztunk a játékosokkal, és bár ritkán szoktam név szerint is kiemelni valakit, de Nagy Laci bombaformában játszott a két meccsén, ami hatással volt társaira is. Hasonlót várok a karácsony előtti békéscsabai tornán, ahol Lengyelország, Szlovákia és Csehország lesz az ellenfelünk. Luzern előtt játszunk még a címvédő németek, valamint a horvátok és szlovénok ellen is. Nagyon fontosnak tartom, hogy szinte csak erős ellenfelekkel találkozzunk, mert ilyenkor tudjuk igazán lemérni, mire vagyunk képesek."
Végül megmutattuk a kapitánynak a tavalyi szlovéniai Eb-n kilencedik helyen végzett gárda keretét, arra kérve, húzza alá, kik hiányoznak majd a résztvevők közül. Miközben Szathmári, Mezey, Mocsai, Rosta, Kertész, Pásztor és Mohácsi nevét jelölte meg, Díazé mögé kérdőjelet tett. A szakember szerint afféle egyvelegcsapat a mostani, vagyis a fokozatos és tudatos fiatalítás időszakát élik, és - ami ezzel jár - nagy a harc a posztokért.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek