Ritmus

FiatalokBorzák Tibor2006. 01. 20. péntek2006. 01. 20.
Ritmus

Faith Evans: The First Lady
(EMI Music/Capitol)
Ránézésre nem mondaná meg senki, milyen sűrű az élete ennek a törékeny alkatú, színes bőrű szépségnek. Tizennyolc éves korában jött nála először a gyermekáldás, nem is tudta befejezni marketingtanulmányait. Aztán belehomorított, még kétszer újrázott, és mindkétszer más-más lett a baba apukája. Faith Evans most háromgyermekes anya, ám tehetségén ez mit sem változtat. Fantasztikus hangja van, tudjuk ezt a Puff Daddyvel énekelt régi Police-örökzöld, az I'll Be Missing You, vagy a Whitney Houstonnal és Kelly Price-szal énekelt Heartbreak Hotel című slágere óta. A rekedtes R & B tónusnak még ma is nagy a keletje. Sokan hívják vendégnek lemezükre, de önállóan sem alkot lebecsülendőt. Legújabb albumán címéhez hűen valóságos First Lady, már ami az éneklést illeti. Befutó nótájából, a Mesmerizedből egy rádióbarát verziót is felvett.

Depeche Mode: Playing The Angel
(EMI Music/Mute)
Újra csúcson a hajdan szép sikereket megélt brit trió, a műfajteremtő Depeche Mode. Már majdnem végleg lecsúszott a magaslatokról, amikor előbb Martin L. Gore, majd Dave Gaham piacra dobta szólóalbumát, tegyük hozzá, elég gyönge visszhanggal. A zenekar 2001-es Exciter című közös korongjával sem remekelt túlságosan. Most viszont mindent megbocsáthatunk neki: a banda születésének huszonötödik évében kiadott tizenegyedik stúdiólemeze remekül sikerült. Tagjai, úgy tűnik, mégiscsak képesek megidézni a múltat, hiszen az anyag a Depeche Mode fénykorát idézi; mindazonáltal kicsit karcosabb, dinamikusabb. De hát állítólag ez volt a cél, menedzserük kemény munkára fogta a fiúkat, jól megdolgoztatta őket a felvételek során. Ez érződik is a produkción. Európai turnéja során március 12-én Budapestre látogat el a Depeche Mode. Nagy buli lesz, az biztos.

Genesis: Platinum Collection
(EMI Music/Virgin)
Ezzel a tripla albummal méltó módon tiszteleg a Genesis előtt a kiadó. A zenekar valójában nem mondta ki, hogy vége, de 1997 óta nem hallatott magáról. Valljuk be őszintén: legismertebb frontembere, Phil Collins nélkül amúgy sem vinné sokra! A több mint négyórányi dalgyűjtemény három évtized és tizenöt lemez keresztmetszetét adja. Visszafelé haladunk az időben, az első CD-n az 1991-es We Can't Dance időszakát idézhetjük vissza, olyan korszakos számokkal, mint az Invisible Touch vagy a Mama. A második korongon Peter Gabriel 1975-ös kiválását követő átmeneti korszak legsikeresebb dalai kaptak helyet, ezek közé tartozik például a Follow You, Follow Me. A harmadik válogatás a hetvenes évekről szól, összesen öt lemez esszenciája. Igen, a Genesis így kezdte, nívós, dzsesszbe hajló rockot játszott, élén a The Lamb Lies Down On Brodway című opusszal. Régi szép emlékek...

Ezek is érdekelhetnek