Kétharmados többség

Szavunk sem lehet az elmúlt hétre: a három ki-ki meccsből kétszer is a magyar csapat jött ki jobban, így kézilabdában és vízilabdában még merhetünk nagyot álmodni. A női kosarasokkal már más a helyzet.

FiatalokKun Zoltán2006. 03. 10. péntek2006. 03. 10.
Kétharmados többség

A lányoknál az óriási bravúr, a Jekatyerinburg kiverése után a francia Valenciennes már túl erős ellenfél volt a soproni hölgyek számára, ám ez nem lepett meg senkit különösebben, hiszen a szokásos négy közé jutást úgyis a PVSK-tól vártuk. Rátgéber László csapata két évig nem kapott ki hazai pályán, és az Európában még nem nagyon jegyzett Zalgiris Vilniust kellett volna legyőznie ahhoz, hogy újra összejöjjön a Final Four. Ami összejött tavaly kétszer is, ami sikerült a nyolcaddöntőben, az most nem: a Pécs a döntő mérkőzést nem állta fejben, és a litvánok idegenbeli sikerrel jutottak a legjobb négy közé.
A hét közepén egyből semmi, szombatra háromból kettő. Igaz, a Honvéd pólósai igencsak ráijesztettek a nézőkre, hiszen a sima vezetés után hátrányba kerültek a Mladost Zagrebbel szemben, ami igencsak lélekromboló tud lenni, ha már csak öt perc van hátra, és a döntetlen is a kieséssel egyenlő. A magyar együttes azonban a végére belehúzott, biztosan verte horvát ellenfelét, és csoportmásodikként - a Franciaországban nagy verést kapó, de már korábban továbblépő Vasas mellett - a legjobb nyolc közé került.
Egy körrel már beljebb van a Fotex kézicsapata, amely a három évvel ezelőtti BL-győztes Montpelliert verte ki a Bajnokok Ligájában. Tekintve, hogy a francia alakulat költségvetése mintegy háromszorosa a veszprémi büdzsének, a siker óriási, még úgy is, ha a Fotex igencsak szerencsés sorsolással jutott a legjobb négyig. Valahogy mégsem bánnánk, ha két hónap múlva leírhatnánk: kifejezetten szerencsés körülmények között a BL-t is megnyerte...
Míg a veszprémiek számára ez a siker egyértelműen gyarapodással jár (a Bajnokok Ligája a csoportmeccsek során inkább viszi a pénzt, az egyenes kiesési szakaszban pedig hozza), a Honvédnak még egy fordulóban kellene továbblépnie, hogy pozitívba kerüljön a mérlege, a pécsiek ugyanakkor a kiesés mellett az eurótízezreket is sirathatják, hiszen az egyre jobban szorító nadrágszíj mellett igen szép summát hozott volna a Final Four. Főleg, hogy a tavalyi oroszországi túlélőtúrával szemben most csak Brnóig kellett volna utazni...