Ritmus

FiatalokBorzák Tibor2006. 03. 31. péntek2006. 03. 31.
Ritmus

Now.hu 6.
(EMI)
Oroszlán Szonja és Bebe erőteljesen harsogja: "Micsoda nő ez a férfi!" Ezzel indul a legfrissebb hazai slágerekből összeállított lemez. Ám mostanában olyan sok a kedvenc nóta, hogy nem fért el egy korongon, így lett mindjárt dupla album a Now.hu sorozat hatodik darabja. Amióta a Megasztár ontja a "sztárokat", az előadók tábora is népesebb. Ezúttal Caramel, Oláh Ibolya, Nagy Edmond, Gáspár Laci, Torres Dani és Pflum Orsi került a válogatásba. Rajtuk kívül további népszerű zenekarok és szólisták "verekedték be" magukat, köztük a Hooligans, a Desperado, a Nox, a Kistehén tánczenekar, Zsédenyi Adrienn, Kefir, Bery, Baby Gabi, Lola és Szekeres Adrienn. Érdekesen dolgozta fel Sterbinszky Amanda Lear Queen Of Chinatown című slágerét, Shane 54 pedig Mester Tamás Altass el! kezdetű dalát.

Kefir: Az élet megy tovább
(EMI)
Vége a V-Tech duónak, még sincs vége, mert Kefir, azaz Kecskés Tibor folytatja. Egyedül próbálkozik, bár a Kefir@V-Tech művésznév kissé összezavarja a történteket; de ezen túlmenően nem sok minden változott. A stílus ugyanolyan, mint volt. Ha már úgy alakult, hogy a fiatalember a szóló pályát választotta, legalább egy picinyke műfaji megújulásra, továbblépésre is gondolhatott volna. Kevés többletet kapunk tőle, mintha még mindig szirupos V-Tech szólna, abból meg már amúgy is elegünk volt. Pedig az "élet megy tovább" - sejteti az énekes, de ennél magvasabb megállapításra nem futja. A lemez erényei közé sorolható, hogy vonós alapokat is használ, csakhogy a dalszövegek megmaradtak a könynyen emészthető mondandónál, leginkább a szerelem köré csoportosítva - tehát megint folyik a mézes máz.

Shane 54: Laptop DJ
(EMI)
Hogy ki az a Shane 54? Így csak a fanatikus rajongók ismerik, de ha azt mondom, Császár Előd, akkor már többen tudják hová tenni az előadót. Csak rosszakarói gondolják úgy, hogy gázolásos autóbalesete után bújt a beazonosíthatatlan név mögé. Az FLM zenekar (Megtalállak még), a Xénia-láz (Tiltott szerelem) és szólópálya (Butitájm) után, a kilencvenes évek végén DJ-ként kezdte újra karrierjét. Szinte észrevétlenül került be a világ zenei vérkeringésébe, mixeivel egyre nagyobb sikereket ért el, főleg a skandináv országokban. Az elektronikus tánczene égisze alatt készült el Shane 54 új albuma, melyen saját produkciói mellett többek közt Mester Tamás, Király Linda, Zsédenyi Adrienn, a KFT és a Pink Floyd slágereit vadította meg végtelennek tűnő trance alapokkal és motívumokkal.

Ezek is érdekelhetnek