Ritmus

FiatalokBorzák Tibor2006. 09. 15. péntek2006. 09. 15.
Ritmus

Now.hu 7.
(EMI)
Visszakaptuk a nyarat! - no persze csak lemezen. A Now.hu dupla válogatásalbumon ugyanis az utóbbi hónapok legnagyobb slágerei sorakoznak, köztük a napfényes nyár közkedvelt nótái. Itt van nekünk Baby Gabi, Kefir, Lola, L. L. Junior, Josh - ez bizony elég gyönge felhozatal a szólistákat illetően, de valamit javítanak a helyzeten a leszálló ágban csillogó megasztárosok, Palcsó Tamás, Tóth Vera, Tóth Gabi, Gáspár Laci, Nagy Edmond, Bartók Eszter és a legnagyobb befutó, Rúzsa Magdolna. A zenekarokat a Zanzibar, a Crystal, a Back II Black, a Magna Cum Laude, a Romantic, a Nox, a Hooligans, a Rox 69, a Groovehouse, a Unique, a Roxtar, a Vision, a Fiesta és a Belmondo képviseli. Nos, őket sikerült összehozni a sorozat hetedik darabjára.

Musical Greatest Hits
(Sony/BMG)
Mára egyértelművé vált, hogy a műfaj reneszánszát éli, nálunk is egyre több színház vált profilt, feláldozza prózai repertoárját és népszerű zenés darabokat tűz műsorra. Ebben a "kiélesedett" helyzetben nem lehet kihagyni egy olyan válogatáslemez elkészítését, melyen a legismertebb musicalek legismertebb betétdalait gyűjtik egy csokorba. A kiadványon olyan örökzöldek kaptak helyet, mint a Romeo & Juliette, a West Side Story, a The Producers, a Grease, az Evita, a Miss Saigon, a Cabaret, a Sweet Charity, a Hello, Dolly, a Jesus Christ Superstar, a Chorus Line, a My Fair Lady és a Hair egy-egy felejthetetlen betétdala.

Korál: Ne állj meg soha
(Tom-Tom Records)
Fél házzal ment a legutóbbi Korál koncert. Pedig nagy volt a hírverés körülötte, még egy vadonatúj Korál-albumot is megjelentettek. De hiába: a közönség kezdi már megunni a nyugdíjaskorú zenészek küzdelmeit a siker érdekében. Nem veszik észre, hogy ami a hetvenes években működött, az ma már unalmas. És akkor még finoman fogalmaztunk. Ez érvényes Balázs Fecóra is, aki, a Korál lelkeként, nem akar belenyugodni abba, hogy vége van, utolsóként sem hajlandó elhagyni a süllyedő hajót. Időnként összekürtöli a régi zenésztársait, szuperkoncertet hirdet, amiből persze nem lesz az, és még örülhet is, hogy eddig elkerülte a csúfos bukást. Idén új dalokkal is előrukkoltak - hát nem ez az év legnagyobb durranása, az biztos. Mindössze hét friss nótára futotta, s ez nem elég egy lemezre, úgyhogy ki kellett egészíteni hat régi slágerrel, melyeket Taurus-mixnek álcáztak. Még ez a blokk lenne a legjobb az albumon, de a Homok a szélben és társai (Anyám, vigasztalj engem, A kőfalak leomlanak stb.) ma már önismétlésnek és érdektelennek tűnnek. A Korálnak vége, vegyük már tudomásul!

Ezek is érdekelhetnek