Tisztelt Szerkesztőség!

Megdöbbenve olvastam az újságban a juhtenyésztőkről írt sorokat (Birkáik helyett egymást nyírják - január 6-i szám).Teljesen félreérthető a nekem tulajdonított, de el nem hangzott idézet ("Némelyek talán a kőbirkákat is beleszámítják"), miközben épp az ellenkezőjét állítottam: bőven megvan az a juhlétszám, amire támogatást igényeltek a juhtartók, és a jelölés-nyilvántartás is rendben van.

Gazdálkodás2006. 01. 13. péntek2006. 01. 13.
Tisztelt Szerkesztőség!

Mint a Magyar Juhtenyésztő Szövetség elnökségének tagja pedig tiltakozom azon állítás ellen, hogy a szervezetek "kígyót-békát kiáltanak egymásra", mivel szövetségünk egyik felsorolt szervezet szakmai tevékenységét sem kritizálta.
A miniszter úrnak átadott petícióban a juhtartók azt kérték, hogy a rendelkezésre álló ellenőrzési adatok alapján a minisztérium cáfolja a médiában ellenőrzés nélkül terjesztett híresztelést, miszerint kevesebb juh van, mint amennyire támogatást vesznek fel a juhtartók.
Sebők Mihály

Nehéz időket (hónapokat?, éveket?) él a hazai állattenyésztés. Az ingerlékeny, vitákkal terhes jelenről tudósítottunk múlt heti számunkban, amelyben a juhászat sorsa, az ott zajló történések csupán csak illusztrálták az egész ágazatra jellemző gondokat. Azt, hogy vita van a juhászok között, mi sem jelzi jobban, minthogy most már három szervezetük is hirdeti a maga igazát. Mint ahogy az sem lehet vita kérdése, hogy bizony a birkák száma sem véshető kőbe - mert kőbirka csak az Állattenyésztési Kutatóintézet parkjában található, a többi mozog. Sajnáljuk, ha akaratlanul megbántottuk volna az ágazat nehézségeiről nekünk nyilatkozó Sebők Mihályt és a Magyar Juhtenyésztők Szövetségét.