Gazdanapok Bábolnán

Magyarország legrégibb (1977 óta létező) agrárgazdasági seregszemléje, a Bábolnai Nemzetközi Gazdanapok huszonkettedszer nyitja meg kapuit a látogatók előtt. A szeptember 14-17. között tartó esemény házigazdája, a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok Kft. és társrendezője, az IKR Zrt. mindent megtett azért, hogy színvonalas szakmai programokkal várják a szakembereket Bábolnára. A szervező idén is a Congress Kft., amely kétszáznál több kiállítónak adott bemutatkozási lehetőséget mintegy 12 ezer négyzetméteren.

GazdálkodásPintér Csilla2006. 09. 08. péntek2006. 09. 08.
Gazdanapok Bábolnán

A hagyományoknak megfelelően ebben az évben is rengeteg növénytermesztéssel foglalkozó - a vetőmagtól a műtrágyán, a növényvédő szeren át a gépesítésig - cég sorakozik fel termékeivel. Jóllehet a gazdákat idén nem segítette a géptámogatási rendszer, bízva abban, hogy a feltételek jövőre változnak, tucatnyi gépkereskedő és gépértékesítő cég is jelen lesz a kiállításon portékáival. Az IKR Zrt. széles gépkínálatát ezúttal is a saját kiállítási területén vonultatja föl, ahol az érdeklődők üzem közben is megszemlélhetik az erő- és munkagépek kínálatát. Délelőttönként 11 órától a szántóföldi bemutatótéren több mint 25 különböző gépkapcsolást mutatnak be a szakemberek.
A kiállítás ideje alatt Bábolnán tartják az MTA agrárműszaki bizottsága kihelyezett ülését, a Megosz nemzetközi mezőgépipari fórumát, illetve a magyar mezőgazdaságot népszerűsítő filmsorozat ősbemutatóját. Pénteken, szeptember 15-én szakmai konferenciákat rendeznek A szántóföld mint az energia forrása, illetve Agrár-környezetvédelem címmel. A bábolnai gazdanapok rendezői nem csupán a szakmai közönséget, hanem a szórakozni, kikapcsolódni vágyó érdeklődőket is hívogatják a seregszemlére. Nekik ajánlják például a nemzetközi tűzi- és patkolókovács-versenyt, a borászattal és gasztronómiával kapcsolatos bemutatókat, illetve a gazdanapokon immár hagyományos, Lovak és lóerők című zenés-táncos show-műsort.

Ezek is érdekelhetnek