Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
Megtörtént az első kapavágás, és hamarosan megkezdődik az építkezés Simontornyán, ahol várhatóan májusban avatják fel az új gyümölcsfeldolgozó üzemet. Az osztrák tulajdonban lévő Hungaro Berry Kft. hűtőházában naponta 100-300 tonna gyümölcsöt vesznek át és dolgoznak fel.
A jövőben nagyobb figyelmet szentelnek a biotermékekre, termeltetési és felvásárlási szerződést kötnek a biotanúsítvánnyal rendelkező termelőkkel. Harnos Judit ügyvezető elmondta, hogy a cég saját bioprojektet is indít annak érdekében, hogy további gazdákat nyerjen meg az ökológiai gazdálkodásra való átállásra.
A hűtőház elsősorban vadon termett és termesztett nemes bodzát, meggyet, bogyósokat (málna, ribiszke, szeder), kajszit, illetve paprikát vásárol majd föl. Ezeket a növényeket nagy területen termesztik a környéken. A Tolna megyei kisvárosban örülnek az új beruházásnak, hiszen munkalehetőséget nyújt a helyieknek: szezonban 35-40 embert tudnak majd foglalkoztatni a 12-15 állandó dolgozó mellett. A környék mezőgazdasági termelőinek pedig hosszú távú partnerséget, biztonságot szeretnének nyújtani. A feldolgozott gyümölcsök zöme elsősorban német és osztrák piacra kerül, de jut belőle Hollandiába, Olaszországba és Svájcba is.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu