Falunapok támogatása elnapolva

Az agrártárca az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében pályázatot hirdetett vidéki rendezvények, falunapok szervezésének támogatására. A pályázatok időben megérkeztek, el is bírálták azokat. A további ügymenetet azonban felfüggesztették a kormány döntési moratóiumról szóló vállalása értelmében.

GazdanetO. Horváth György2010. 04. 29. csütörtök2010. 04. 29.
Falunapok támogatása elnapolva

Falusi önkormányzatok, az önkormányzat intézményei, e településeken rendezvényt tervező non-profit szervezetek, illetve magánszemélyek számára helyi rendezvények szervezésére, helyi közösségformáló kezdeményezések, rendezvények támogatására hirdetett támogatást az agrártárca.

A pályázati felhívásban rögzítetteknek megfelelően a 2010. február 26-ig benyújtott pályázatok feldolgozása, értékelése megtörtént. A pályázati döntés a bíráló bizottság tagjai által megállapított sorrenden alapul, a rendelkezésre álló keretösszeg eléréséig.

Az ÚMVP Irányító Hatósága azonban tovább már nem görgetheti az ügyeket, mert a döntési moratórium elrendeléséről szóló kormányhatározat miatt, a pályázati eljárást fel kellett függeszti. A folytatás tehát már csak az új kormány felállása után várható, így a rendezvények pénzügyi támogatásának utalása is.

Ezek is érdekelhetnek