Adomány borsodi állattartóknak

Hét borsodi település 27 állattartója kap összesen 4 millió forint értékű támogatást a nyáron vízkárt szenvedett gazdálkodók közül. Az adományokat az érintettek a helyileg illetékes kerületi Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenőrzési Hivatalokban vehetik át a napokban.

GazdanetO. Horváth György2010. 09. 24. péntek2010. 09. 24.

Kép: Felsőzsolca árvíz utáni állapota, takarítás, fertőtlenítés.Összedőlt ház a Petőfi utcában. 2010.06.15. Fotó: Bohanek Miklós

Adomány borsodi állattartóknak
Felsőzsolca árvíz utáni állapota, takarítás, fertőtlenítés.Összedőlt ház a Petőfi utcában. 2010.06.15. Fotó: Bohanek Miklós

Felsőzsolca, Edelény, Szikszó, Pálháza, Karcsa, Sátoraljaújhely, Onga-Ócsalános 27 állattartója részesül abból a 4 millió forintnyi támogatásból. A magyar Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Szolgálat dolgozói és a határon túli Kovászna megye szakemberei június 4-ikén gyűjtésbe kezdtek: felszólították az agrár-közigazgatásban dolgozókat, hogy amennyiben lehetőségük van rá, egynapi munkabérükkel járuljanak hozzá az árvízkárosultak megsegítéséhez.

Az I. Fenntartható Élelmiszerlánc Világtalálkozót és X. Húshigiéniai és Húsvizsgálati Világkongresszust szervező Foodlawment Egyesület ehhez a kezdeményezéshez csatlakozva a rendezvény tiszta bevételét Borsod-Abaúj-Zemplén megye kárt szenvedett állattartóinak ajánlotta fel.

Erről közleményben értesítette a Szabad Föld Online-t az egyesület. Az adományokat szeptember 29-én és október 1-jén kapják kézhez az érintettek a helyileg illetékes kerületi Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenőrzési Hivatalokban. Hogy ki részesülhet a támogatásban, arra a kerületi főállatorvosi hivatalok adtak javaslatot.

Ezek is érdekelhetnek