Újabb magyar vállalkozás ment tönkre

Bár néhány napja még a csődegyeztetés folytatásáról szóltak a hírek – január 3-án az első ilyen kísérlet nem járt sikerrel – ma a Cerbona Zrt. vezetősége úgy döntött, hogy a felszámolást választja. Ezzel újabb magyar élelmiszeripari vállalkozás ment tönkre.

GazdanetO. Horváth György2011. 01. 10. hétfő2011. 01. 10.
Újabb magyar vállalkozás ment tönkre

A felszámolás mellett döntött a Cerbona igazgatósága, miután a cég az utóbbi években komoly likviditási problémával küzdött, amit a piac változásai és a válság tovább erősített - áll a cégnek az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

A felszámolás megindítása megnyitja annak mielőbbi lehetőségét, hogy szerződést lehessen kötni egy új tulajdonossal, akinek a kezében mielőbb tovább működhetnek a cég meglévő eszközei és minél több munkahelyet meg lehet tartani. Addig is minél előbb további üzemeltetési szerződéseket kell kötni a jelenleg üzemen kívüli egységekre - áll a közleményben.

A Cerbona csődeljárása – több milliárdos tartozásának finanszírozhatatlansága miatt - november 19-én kezdődött, vagyis így a cég három hónapos fizetési haladékra tett szert hitelezőivel szemben. A malom- és sütőipari vállalkozás ekkor befektetőket próbált találni, akik tőkeemeléssel segíthették volna a gabonapiaci árrobbanások miatt padlóra került vállalkozást. Nem találtak befektetőt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek