Másfél év felfüggesztett – ennyi Benedek büntetése

Másfél év börtönre ítélte - három év próbaidőre felfüggesztve - az agrártárca volt szakállamtitkárát csütörtökön, jogerős végzésével a Fővárosi Ítélőtábla.

Gazdanet2011. 03. 31. csütörtök2011. 03. 31.
Másfél év felfüggesztett – ennyi Benedek büntetése

A vád szerint Benedek Fülöp nyomására vontak ki a művelésből egy 202 hektáros pákozdi ingatlant a székesfehérvári földhivatalnál. Az Ítélőtábla hivatali visszaélés miatt ítélte el a volt államtitkárt, mert nem lett volna joga a 2006-os földügyben megtett intézkedésekre. Az Ítélőtábla az ügyben korábban született első fokú ítéletet helyben hagyva hozta meg végzését. A felfüggesztett börtön mellett Benedek Fülöpre 3 millió forint pénzbüntetést is kiszabtak.

A másodrendű vádlottat, egy minisztériumi alkalmazottat egy év két hónap börtönre ítélték, három év próbaidőre felfüggesztve, illetve 1,5 millió forint pénzbírságot is kiszabtak rá. A harmadrendű vádlott a Fejér Megyei Földhivatal egykori vezetője volt, őt bűnsegédként elkövetett hivatali visszaéléssel vádolták, de most bűncselekmény hiányában felmentették. Kiderült ugyanis, hogy megpróbálta megakadályozni a másik két vádlott jogtalan akcióját.

Ezek is érdekelhetnek