Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
Könnyebb lesz a vendéglátósok élete, júliustól egy sor szigorú adminisztrációs tehertől megszabadultak. Az unió által szabott minimum-követelményeket kell csak teljesíteni.
Eltörlik többek között a havi standolási kötelezettséget, kétfázisúra csökkentik a mosogatási rendszert, és az alapanyagok hűtési szabályait is uniós minimumra egyszerűsítik - fogalmazott Kardeván Endre élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkár a Szatmáry Kristóf belgazdaságért felelős államtitkárral közösen tartott sajtótájékoztatón, melyen az új vendéglátó-ipari rendeletet mutatták be.
A rendelet alkotóinak az volt a céljuk, hogy ne terheljék indokolatlan kötelezettséggel a vendéglátással foglalkozó vállalkozókat, ugyanakkor garantálják a fogyasztók egészségét és biztonságos élelmiszerhez való jogát. Több lényeges pontot is újraszabályoznak, megszűnnek olyan indokolatlan adminisztratív előírások, mint például a fagylaltkönyv. Lehetőség nyílik a kistermelői nyers tej átvételére, valamint korszerűbbé válik az ételminta tárolására vonatkozó szabályozás is, és meghatározták, miként vehet vendéglős vadásztársaságtól vadat.
Szatmáry Kristóf kiemelte, hogy a szabályozás az Európai Unió minimum elvárásainál ne követeljen többet. Könnyebbséget jelent majd, hogy elkerülhető lesz a kétfázisú mosogatás, valamint elég lesz csak a hűtőszekrényen belül elkülöníteni az árukat. Hangsúlyozta: újítás, hogy a vendéglátó-ipari egységek negyven kilométeres körzetben továbbértékesíthetik a termékeiket.
Kardeván Endre zárásul rámutatott: a HACCP rendszer teljesítése is nagy terhet rótt eddig a vállalkozókra. Ezután mindenkinek csak annyi pontot kell teljesítenie, amennyit ténylegesen meg tud valósítani - hangsúlyozta.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu