Őshonosok! Már csak néhány nap van hátra!

Szeptember végéig adható be a védett őshonos és a veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták megőrzése jogcímben a 2011. január 1-jétől kezdődő támogatási időszakra vonatkozó támogatási kérelem – áll a Magyar Agrárkamara közleményében.

GazdanetO. Horváth György2011. 09. 28. szerda2011. 09. 28.

Kép: Hajas Pál szürkemarhával Kozárd, falufejlesztés, vidék 2011.04.14. fotó: Németh András Péter, Fotó: Nemeth Andras Peter

Őshonosok! Már csak néhány nap van hátra!
Hajas Pál szürkemarhával Kozárd, falufejlesztés, vidék 2011.04.14. fotó: Németh András Péter
Fotó: Nemeth Andras Peter

A védett őshonos és a veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták genetikai állományának tenyésztésben történő megőrzésére 2011. szeptember 30-ig nyújtható be támogatási kérelem. A kérelmet a 137/2011 (IX.1.) számú MVH Közleményben közzétett D4400-02 formanyomtatványon kell benyújtani a lakóhely/székhely szerint illetékes MVH megyei kirendeltséghez. Az aláírt igénylést postai úton kell feladni a csatolandó D4403-01 formanyomtatványú tenyésztőszervezeti igazolással együtt.

A határidő leteltét követően hiánypótlásra nincs lehetőség az alábbi adatok vonatkozásában:
- ügyfél azonosítási adatok
- támogatási jogosultságra vonatkozó adatok
- támogatási kérelem pontozásához szükséges dokumentumok

A támogatás vissza nem térítendő, állatlétszám alapú támogatás, melynek összege egy egyedre vonatkozóan 8-284 eurónak megfelelő forintösszeg, állatfajtól, fajtától függően. Támogatási kérelem beadásra csak az jogosult, aki az adott célprogramra vonatkozóan nem rendelkezik a korábbi támogatási kérelemre vagy kötelezettségátadási kérelemre hozott helyt adó/részben helyt adó határozattal. A Magyar Agrárkamara felhívja a figyelmet, hogy a határidő jogvesztő hatályú, így az ezt követően postára adott kérelmek elutasításra kerülnek.

Ezek is érdekelhetnek