Magyar nyitás az oroszok, szerbek, brazilok felé

Nagyüzem volt a minap a magyar agrárdiplomácia területén. Szerb, brazil és orosz szakértők, politikusok tárgyaltak magyar kollégáikkal a jövő együttműködési lehetőségéről az agrárium területén.

GazdanetO. Horváth György2012. 03. 29. csütörtök2012. 03. 29.
Magyar nyitás az oroszok, szerbek, brazilok felé

A hagyományos élelmiszeripar és a nanotechnológia területén működhetnek együtt debreceni cégek és orosz vállalatok. A kereskedelmi lehetőségekről tárgyaltak szerdán megyei cégvezetők az orosz nagykövetség illetékeseivel. Júniusban Moszkvában szerveznek hasonló találkozót. Magyar és orosz vállalatok számára szervezett gazdasági fórumot az önkormányzat és a megyei kereskedelmi és iparkamara a Hotel Lyciumba – írta a dehir.hu. Az oroszokat elsősorban azok a mezőgazdasági termékek érdeklik, amelyeket már korábban megismertek.

- Régóta ismerjük a magyar terméket, például az élelmiszereket, különböző feldolgozott húsipari terméket, itt a megyében is vannak olyan ismert magyar vállalatok, amelyek foglalkoznak ezekkel a termékekkel – mondta el Leonyid Surigin, az Oroszországi Föderáció Magyar Nagykövetségének  kereskedelmi képviselője.

A tanácskozáson szó esett arról, hogy ma már tömegcikkekkel nem lehet piacot szerezni Oroszországban, csak a jó minőségű termékek iránt van kereslet.

- Ott is a prémium kategóriákban lévő termékekről, illetőleg technológiai transfer és know-how átadásáról volt szó, egy korábbi megbeszélésen felvetődött az együttműködés a nanotechnológia területén is – magyarázta Kósa Lajos polgármester. A tárgyalássorozat folytatódik, júniusban a megyei kereskedelmi és iparkamara szervez találkozót megyei cégeknek Moszkvában.
 

Ezek is érdekelhetnek