Új ember a fejlődő Borsodi élén

2012. július 1-jétől Petr Kovarik veszi át a Borsodi Sörgyár ügyvezető igazgatói feladatait. A minap 700 milliós fejlesztést átadó korábbi cégvezető Tőtös Zsolt, úgy döntött, hogy elhagyja a vállalatot személyes tervei megvalósítása miatt.

Gazdanet2012. 06. 02. szombat2012. 06. 02.
Új ember a fejlődő Borsodi élén

A Borsodi Sörgyár a minap fejezte be 2,3 millió eurós, nagyjából 700 millió forintos beruházását. Ez azért nagy szó, mert az utóbbi években a hazai sörfogyasztás pangott, sőt vissza is esett volna, ha a gyümölcsös, csökkentett alkohol tartalmú sörök piaca nem pörögne. Nos, ebben az időben fektetett be ennyi pénzt a sörfejtő, csapoló és csomagoló gépsorokba a cseh központú StarBev nevű tulajdonos.

A fejlesztés 30 százalékkal növeli a kapacitást, világújdonságnak számít a pillanatpasztörizáló, de nem ez a lényeg, hanem az, hogy a stagnáló piacon új termékekkel próbálják meg a vásárlók kegyét elnyerni. Ilyen újítás, hogy 5,5 deci sör kerülhet már a dobozba, ugyanakkor készítenek kicsi, 3,5 decis dobozos és 2,5 decis italt is. Sok embernek ugyanis sok fél liter egyszerre – érvelt a minap Tőtös Zsolt még ügyvezető igazgatóként, aki nagyon bízik a foci európabajnokságban: talán több sör fogy majd, mint e rangos sportesemény nélkül. Elégedett volt a beruházással Kriza Ákos, Miskolc polgármestere is, mint mondta, nem mindegy, hogy a közeli Bőcsön lévő sörgyár továbbra is a térség egyik legnagyobb vállalata marad-e.

Petr Kovarik 2011 novemberében csatlakozott a Borsodi Sörgyár menedzsmentjéhez Key Account igazgatóként, közel 20 év tapasztalattal rendelkezik a söriparban, korábban a Pivovary Staropramen Sörgyárban, Prágában töltött be különböző pozíciókat. Petr Kovarik a Kémiai Technológiai Intézetben végzett, kémiai és biomérnöki mesterszakos diplomával rendelkezik. Emellett a Sheffield Hallam Egyetemen MBA (Master of Business Administration) diplomát szerzett.

Ezek is érdekelhetnek