Zugvágóhídon akadtak 3 tonna ismeretlen húsra

Illegális baromfi-feldolgozó üzemet találtak Budapesten az élelmiszerbiztonság szakemberei. A több tonna baromfihús feltehetően külföldi eredetű. A helyszínen a vizsgálat jelenleg is tart.

GazdanetO. Horváth György2012. 07. 30. hétfő2012. 07. 30.
Zugvágóhídon akadtak 3 tonna ismeretlen húsra

Illegális húscsomagolóra bukkantak Kőbányán a Pest megyei állategészségügyi hatóság szakemberei hétfőn - jelentette be a folyamatban lévő vizsgálat helyszínén a Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős helyettes államtitkára. Bognár Lajos elmondta: az ellenőrzés során a hatóság mintegy három tonna élelmiszert foglalt le. Az élelmiszer csomagolását illegálisan végezték, nem megfelelő higiéniai körülmények között.

Az ellenőrök vizsgálják az állati eredetű élelmiszerek eredetét. A vizsgálat során szeretnének választ kapni arra, hogy honnan származik az áru és kinek értékesítették azt. A kőbányai illegális csomagolóhoz az ellenőrök egy helyszíni ellenőrzés után jutottak el. Az illegális tevékenység következménye várhatóan élelmiszerlánc-felügyeleti bírság és büntető feljelentés lesz.

Ezek is érdekelhetnek