Ma tárgyal a kormány az állattenyésztők segítéséről

A kormány nem hoz létre állami takarmányalapot, ami segíthetné, hogy a magyar állattartók takarmányszükséglete az idei nehéz körülmények ellenére is biztosítható legyen. Elképzelhető viszont hitel nyújtása és a nemzeti támogatások megemelése. Utóbbi viszont nem túl sok pénz.

GazdanetO. Horváth György2012. 08. 08. szerda2012. 08. 08.

Kép: Orosi Sándor Ópályi legnagyobb bikájával marhatenyésztés limousine húsmarha tehén bika üszö istálló haszonállat téli tartása széna szalma 2010.02.01. fotó: Németh András Péter, Fotó: Photographer: Andras Peter Nemet

Ma tárgyal a kormány az állattenyésztők segítéséről
Orosi Sándor Ópályi legnagyobb bikájával marhatenyésztés limousine húsmarha tehén bika üszö istálló haszonállat téli tartása széna szalma 2010.02.01. fotó: Németh András Péter
Fotó: Photographer: Andras Peter Nemet

Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők  Országos Szövetségének (MOSZ) választmánya javasolta, hogy a kormány hozzon létre egy állami takarmányalapot, amellyel a magyar állattartók takarmányszükséglete a nehéz körülmények ellenére is biztosítható legyen. A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) sajtóirodája viszont azt közölte, hogy egyelőre nincs napirenden az állami takarmányalap létrehozása.

Nagyobb az esélye annak, hogy újabb hitelcsomagot kapnak a gazdák. Ezt több állattenyésztői szakmai szervezet is javasolta már, ezeket követte a minap a Magosz, a Fidesszel együttműködő érdekképviselet nyilatkozata, mely szerint meg kellene emelni - az egyébként nem túl nagy összegű - nemzeti támogatások összegét. Az MTI úgy tudja: szerdán kerül a kormányülés napirendjére a VM-nek az állattartók megsegítését célzó javaslatcsomagja.
 

Ezek is érdekelhetnek