Kínaiak telepedtek le Bábolnán

Fagyasztott töltött tésztatermékeket előállító üzemet avatott Bábolnán a kínai Hong Kong Dragon Food Kft. A közel egymilliárd forintos beruházás 50 új munkahelyet teremtett, de a létszám 2013 végére elérheti a 100 főt is - mondta el Csen Sao-hsziung ügyvezető.

Gazdanet2012. 12. 14. péntek2012. 12. 14.
Kínaiak telepedtek le Bábolnán

Hozzátette, az üzem kapacitása évente 1500 tonna, ebből jelenleg 1200 tonnára biztos piac van egész Európában. A cég Magyarországon most építi ki értékesítési hálózatát és terveik szerint a nagyobb áruházláncokban is megjelenik. Az üzem gyártóterülete 3000 négyzetméter, a hűtőkamrákban 300 tonna töltött tésztát tudnak gyorsan lefagyasztani. A termékek között szerepel garnélarákos, halas, marhahúsos, sertéshúsos kocka és garnélarákos ravioli.

Az ügyvezető az MTI-nek elmondta, Ausztriában kereskedelmi vállalkozást és két áruházat tartanak fent, ahol 20 ember foglalkozik ázsiai ételek kereskedelmével. Pákozdi Szabolcs, a megyei munkaügyi központ igazgatója a megnyitón hangsúlyozta, hogy példaértékű együttműködés alakult ki a kínai céggel. Májusban megfogalmazták igényeiket és végül az ügyvezetőn kívül az összes munkatársat a munkaügyi központ segítségével választották ki.

Ezek is érdekelhetnek