Egy nap alatt kimerült a keret!

A benyújtás első napján, március 18-án olyan mennyiségű pályázat érkezett be a „Hátrányos helyzetű célcsoportok foglalkoztatásának támogatása a nonprofit szervezetek foglalkoztatási kapacitásának erősítésével” című felhívásra, amely szükségessé tette a kiírás jogszabály szerinti felfüggesztését.

GazdanetO. Horváth György2013. 03. 18. hétfő2013. 03. 18.
Egy nap alatt kimerült a keret!

Az igen nagy érdeklődés övezte támogatási konstrukció által elnyerhető támogatás célja a fiatalok foglalkoztatásának, munkatapasztalatuk megszerzésének elősegítése, a civil szervezetek fejlesztése, a szolgáltatói kapacitások megerősítése. A programozási időszak végéhez közeledve egyre nagyobb az érdeklődés az Új Széchenyi Terv pályázatai iránt, ami növeli az ország esélyeit a teljes támogatási keret sikeres lehívására.

Tavaly augusztusban az Európai Bizottság jóváhagyta az NFÜ által a pályázati rendszer egyszerűsítésére irányuló, az úgynevezett átalányköltség (flat-rate) alapú elszámolást lehetővé tevő eljárásrendet. Ennek lényege, hogy a felmerülő közvetett költségeket az elszámolás során nem kell külön-külön számlával alátámasztani, a közvetlen költségek meghatározott mértékéig átalány alapon számolhatóak el. A módszert elsőként a 2012. december 15-én megjelent és 2013. március 18-tól beadható „Hátrányos helyzetű célcsoportok foglalkoztatásának támogatása a nonprofit szervezetek foglalkoztatási kapacitásának erősítésével” című könnyített konstrukcióban hirdették meg.

Ezek is érdekelhetnek