Félmilliárd landol a számlákon!

Félmilliárd forint támogatást kapnak a napokban a extenzív körülmények között szarvasmarhatartással és hízottbika-tartással foglalkozók.

GazdanetO. Horváth György2013. 03. 31. vasárnap2013. 03. 31.
Félmilliárd landol a számlákon!

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) fél milliárd forintot meghaladó támogatást hagyott jóvá 3500 ügyfél részére termeléstől elválasztott, történelmi bázis alapú extenzifikációs szarvasmarhatartás és hízott-bikatartás a jogcímekben. A gazdák számlájára április első hetében érkeznek meg az összegek.

Az MVH folytatja a történelmi bázis alapú támogatásokkal kapcsolatos döntéshozatalokat, hogy megalapozza a minél teljesebb ügyfélkörnek szóló kifizetéseket a termeléstől elválasztott állatalapú támogatásokra vonatkozóan. Ennek megfelelően, április első felében további kifizetések indulnak, nemzeti tejtámogatás jogcímben várhatóan közel három milliárd forint összegben több mint kétezer ügyfél kaphatja meg a támogatását. A kedvezőtlen adottságú területeken nyújtandó anyajuhtartás kiegészítő támogatására is számíthatnak az érintett gazdálkodók április első felében.

Ezek is érdekelhetnek