Nógrádban, Borsodban él? - Keressen állást ingyen!

Új, ingyenes, álláskereső, -kínáló portál indult magyar-szlovák összefogással uniós támogatással. Az egyedülálló kezdeményezés hét magyar megye és öt szlovákiai kerület munkavállalóinak, munkaadóinak nyújt lehetőséget, hogy mindenki az igényeinek megfelelő munkahelyet, illetve munkaerőt találja meg.v

GazdanetO. Horváth György2014. 09. 23. kedd2014. 09. 23.
Nógrádban, Borsodban él? - Keressen állást ingyen!

A magyar-szlovák határ menti álláskeresők és álláskínálók új lehetőséghez jutottak a JobFish (www.jobfish.eu) álláskereső portál indulásával. A közös munkaerőpiaci rendszer gondolata abból a felismerésből született, hogy számos munkaadó és munkavállaló azért nem talál egymásra, mert a jelenlegi álláskereső rendszerek sok esetben nem pontosan mérik fel és szolgálják ki a potenciális ügyfelek igényeit.

A JobFish a forrást biztosító programnak megfelelően hét magyar megye, illetve hat szlovákiai kerület álláskeresőinek és munkaadóinak az igényeire szabottan működik. A magyar megyék között szerepel Borsod, Szabolcs és Nógrád, ahol a foglalkoztatottság, a munkanélküliség különösen komoly problémát jelent. A JobFish nem elsősorban "nyugati" munkahelyekre, hanem az egymással szomszédos, de két külön ország munkalehetőségeire összpontosít.

- A JobFish mind az álláskeresőknek, mind a munkaadóknak a projekt futamideje és fenntartási időszaka alatt ingyenesen biztosítja az álláskeresést és információ lekérését a munkaerőpiaci adatbázisból - mondta el Dr. Iváncsics János a Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány (KVA) ügyvezető igazgatója, a projekt magyar projektrészének projektmenedzsere. A portál ezentúl díjmentes hirdetési lehetőséget is biztosít is, illetve jogi információkat a határon átnyúló foglalkoztatásról.

A JobFish a legkorszerűbb igényeknek megfelelően elérhető mobil készülékeken keresztül is (okostelefonok, tabletek) Android, iOS és Windows Phone operációs rendszerekkel.

A projekt a Magyarország-Szlovákia Határon átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretében jött létre ERFA (uniós) forrásból. A projektet a Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány és partnere a Centrum pokročilých technológií Bratislava n.o valósította meg.

Ezek is érdekelhetnek