Szabolcsi mintagazdaság

A fenntarthatósági szempontok alapján legkiválóbb termelőknek adott mintagazdaság minősítést Európában elsőként egy magyarországi vállalat, a Master Good-csoport baktalórántházi broilertelepe nyerte el a McDonald’s csirkehús-beszállítói között.

GazdanetB. G.2017. 11. 15. szerda2017. 11. 15.

Kép: OMÉK mezőgazdaság élelmiszer kiállítás finanszírozás támogatás bemutató hungexpo msdonalds 2013 09 20 Fotó: Kállai Márton

Szabolcsi mintagazdaság
OMÉK mezőgazdaság élelmiszer kiállítás finanszírozás támogatás bemutató hungexpo msdonalds 2013 09 20 Fotó: Kállai Márton

Mint a multinacionális cég értékelését tartalmazó esettanulmány kiemeli, a szabolcsi társaság nem csak a hazai baromfiágazatban, de világviszonylatban is példaértékűnek számító, a legkorszerűbb technológiát alkalmazó beruházása során a gazdaságosság mellett prioritásként kezelte az etikai, az állat-egészségügyi és -jóléti, valamint a környezetvédelmi szempontokat. A tavaly befejeződött baktalórántházi fejlesztés célja olyan modern és innovatív gazdaság felépítése volt, ahol a fenntarthatósági elvárások a biodiverzitás, az energiafelhasználás, a hulladékgazdálkodás, az állat-egészségügyi és -jóléti, valamint a szociális és emberi erőforrás-felhasználás mutatóiban egyaránt érvényre jutnak.

Ezáltal a Baromfi-Coopnál európai és világviszonylatban is piacvezető megoldásokat tartalmazó beruházásokat hajtottak végre. A McDonald’s Magyarországon 1988-ban nyitotta meg az első éttermét, a jelenleg működő 89 egységében dolgozó több mint 5500 munkatárs évente átlagosan 80 millió vendéget szolgál ki.

Ezek is érdekelhetnek