Szállítmányozási kihívások az agráriumban: itt a szezon

Tavasztól egészen ősz végéig folyamatos a betakarítási időszak az agráriparban. Azonban a megnövekedett szállítmányozás egyre több kihívás elé állítja a gazdákat: melyek ezek? És ami még fontosabb: hogyan lehet nagy mennyiségben is megfelelő minőségben a piacokra, boltok polcaira juttatni az árut?

GazdanetPR cikk2023. 06. 12. hétfő2023. 06. 12.
Szállítmányozási kihívások az agráriumban: itt a szezon

Kihívások a gyümölcs- és zöldségszállítmányozásban

Időérzékenység: A zöldségek és gyümölcsök akkor adhatók el a legjobban, ha frissen érkeznek. Ezért a szállítmányozás során fontos, hogy minél rövidebb időn belül érkezzenek meg a célállomásra.

Minőségellenőrzés: Az áru minőségét és frissességét ellenőrizni kell a szállítás során. A szállítmányozóknak figyelemmel kell kísérniük az élelmiszerek állapotát és minőségét, hogy időben észlelhessék a problémákat, mint pl. penészesedés vagy akár rothadás.

Hűtési és szállítási követelmények: Az élelmiszerek szállításakor biztosítani kell a megfelelő hűtési és szállítási körülményeket. A hőmérséklet, a páratartalom fontos szerepet játszanak az élelmiszer minőségének megőrzésében.

Tárolási kihívások: Az élelmiszerek raktározása szintén kihívást jelenthet. Az élelmiszerek hőmérséklete, a levegő minősége és a tárolási idő mind fontos tényezők, amelyek befolyásolják az élelmiszer minőségét.

Miért jelentenek megoldást a kényes zöldség és gyümölcs szállítmányozásra a Schoeller Allibert újrahasznosítható csomagolásai?

A Schoeller Allibert újrahasznosítható műanyag tartályai és konténerei jelentős előnyöket kínálnak zöldség és gyümölcs szállítása során:

· Az újrahasznosítható műanyag ládák és konténerek könnyűek, ugyanakkor erősek és tartósak, így hatékonyan védenek a szállítás közbeni ütések, rázkódások és más környezeti hatások ellen.

· Egyszerűen tisztíthatók és fertőtleníthetők, ami kulcsfontosságú a higiéniai előírások betartásához és a termékek biztonságának megőrzéséhez. Az újrahasznosítható műanyag anyagok emellett a hagyományos fa vagy karton ládákkal szemben ellenállnak a nedvességnek és a rothadásnak, ami szintén hozzájárul a termékek minőségének megőrzéséhez. A kifejezetten agráripar számára fejlesztett Agrilog és Maxagri konténerek az ömlesztett zöldségek és gyümölcsök szállítására is alkalmasak.

· Az újrahasznosítható műanyag ládák és konténerek használata továbbá jelentősen csökkenti a szállítás során keletkező hulladék mennyiségét, mivel ezek a termékek hosszú élettartamúak és többször felhasználhatók. Így nem csak gazdaságosabb megoldást jelentenek, hanem az általuk termelt hulladék mennyisége is sokkal kisebb, mint a hagyományos egyszer használatos fa vagy karton ládáké.

Összefoglalva, az újrahasznosítható műanyag ládák és konténerek jelentős előnyöket kínálnak a kényes zöldség és gyümölcs szállítása során. Azok a vállalkozások, amelyek ezt a megoldást választják, hatékonyan védelmezik a termékeiket és csökkentik a hulladék mennyiségét, ami mind a vállalkozások, mind a környezet számára előnyös.

Ezek is érdekelhetnek