A 2017-es kárenyhítési évre vonatkozóan a földművelésügyi miniszter 2017. október 25-én megjelentetett közleményében aszályt hirdetett ki.

Hivatalosan is aszály volt nyáron, de nem mindenhol!

A rendelkezés az ország valamennyi járásában érvényes azzal, hogy az alább felsorolt járásokban kizárólag a megnevezett településeken ismeri el az aszályt:
a Balmazújvárosi járásban kizárólag Hortobágy;
a Berettyóújfalui járásban kizárólag Ártánd, Bedő, Berekböszörmény, Berettyóújfalu, Bojt, Darvas, Furta, Gáborján, Hencida, Komádi, Körösszegapáti, Magyarhomorog, Mezőpeterd, Mezősas, Nagykereki, Szentpéterszeg, Váncsod és Zsáka;
a Fehérgyarmati járásban kizárólag Cégénydányád, Csegöld, Szamossályi, Szatmárcseke, Tisztaberek és Zajta;
a Hajdúszoboszlói járásban kizárólag Nádudvar;
a Jánoshalmai járásban kizárólag Jánoshalma, Borota, Mélykút és Rém;
a Kunhegyesi járásban kizárólag Tiszaroff;
a Pápai járásban kizárólag Adásztevel, Bakonytamási, Béb, Csót, Dáka, Gic, Homokbödöge, Lovászpatona, Mihályháza, Nagygyimót, Nemesszalók, Nóráp, Pápa, Pápateszér, Takácsi, Ugod, Vanyola és Vaszar;
a Püspökladányi járásban kizárólag Bihartorda, Nagyrábé, Püspökladány és Sáp.

A megnevezett földrajzi területek tekintetében szükséges, de nem elégséges feltétele az Mkk. törvény 2. § 2. pontja szerinti aszálykár és ez alapján kárenyhítő juttatás megállapításának.

A 2017. évi kárenyhítő juttatás igénylésére kizárólag 2017. november 2-tól november 30-ig van lehetőség az MKR elektronikus kérelembenyújtó bizonylatán.
 

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.