Szeptember 15-én lejár a határideje az agrár-kárenyhítési alapba történő befizetésnek. Aki lemarad, az az idei természeti káraihoz nem kérhet mérséklést. Holott szinte biztos, hogy több tízmilliárdra tehető majd a keletkezett kár, volt fagy, jégverés, vihar- és leginkább aszálykár.

Sok milliárdról marad le, aki elvéti ezt a határidőt!

Azoknak a termelőknek, akik az agrárkár-enyhítési rendszerben tagsággal rendelkeznek, 2017. szeptember 15-ig kell megfizetniük a kárenyhítési hozzájárulást a Magyar Államkincstár (MÁK) által megjelölt számlára. Fontos tudni, hogy a fenti határidő a kárenyhítési hozzájárulás MÁK-számlára történő beérkezésének a határideje, tehát nem az összeg feladásának az időpontja. A tárgyévi egységes kérelemben bejelentett területméretek és termesztett növénykultúrák figyelembe vételével kárenyhítési hozzájárulás fizetési kötelezettség keletkezik, erről és a kapcsolódó teendőkről a Magyar Államkincstár (MÁK)  július közepéig határozatában tájékoztatta az érintett gazdákat.

Amennyiben a jelzett határidőig a MÁK-számlára a termelő nem fizeti be a kárenyhítési hozzájárulást, a 2017. kárenyhítési évben nem részesülhet kárenyhítő juttatásban függetlenül attól, hogy károsult és az egyéb támogatási feltételek teljesültek. A 2017-es kárenyhítési évben várhatóan jelentős számú kárenyhítő igényt nyújtanak be novemberben a gazdálkodók, tekintettel az idei téli és a tavaszi fagyra, a jégesőre és amiatt, mert megnövekedtek az aszálykár sújtotta területek.

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.