Vasalnak és hajtogatnak

Még az idén 150-170, majd később, teljes kapacitás mellett akár hatszáz embernek is munkát adhat egy február végén induló, 12,5 milliárd forint értékűre tervezett beruházás Pápán.

Hazai életPintér Csilla2005. 02. 11. péntek2005. 02. 11.
Vasalnak és hajtogatnak

Az Európa Divat Szolgáltató Kft. tavaly a pápai ipari parkban 16 hektáros területet vásárolt, amelyen európai logisztikai központ épül. Mayer Istvántól, a német-izraeli társaság ügyvezetőjétől megtudtuk, hogy a nyár végére felépül egy 29,5 ezer négyzetméter alapterületű csarnok, és ősszel megkezdődhet a dolgozók felvétele.
A társaság logisztikai tevékenységet lát el: az Ázsiából érkező textilalapanyagból Kelet-Európában varratnak ruhát, divatárut. Ezeket a 85 százalékos készültségi állapotban érkező textilipari termékeket hozzák Magyarországra, s végzik majd az utolsó simításokat, például vasalják és hajtogatják az árut, majd csomagolják. A ruhaneműt horvát, olasz, svájci piacon értékesítik.
A tervek szerint a pápai dolgozók keze alatt 25 millió darab ruhanemű fordul majd meg, ami nem kis mennyiség: az éves német ruházati forgalom 2,5-3 százalékát teszi ki.

Ezek is érdekelhetnek