Védernyő tanyáknak

Kiskunfélegyházán A tanyagondnok szerepe a társadalmi bűnmegelőzésben címmel tartott kedden konferenciát a Magyar Tanya- és Falugondnoki Szövetség. Azt vizsgálják, hogy a külterületi bűnözés visszaszorításában mit tehetnének a falu- és tanyagondnokok.

Hazai élet2005. 04. 29. péntek2005. 04. 29.
Védernyő tanyáknak

A vidék elszegényedésével megromlott a közbiztonság is, így a bűnmegelőzésben a civil szférának is egyre nagyobb szerepet kellett vállalnia. A tanyagondnok jó partnere lehet a külterületen élőknek és a rendőrségnek: naponta járja a tanyákat, megfigyelheti, hol járnak ismeretlenek. Ráadásul az egyre több helyen kiépülő közvetlen riasztórendszer miatt ő az első ember, akitől gyorsan segítséget lehet kérni egész nap.
A konferencián a Bács-Kiskun és a Csongrád megyei rendőrség képviselői számoltak be a tanyai bűnmegelőzés tapasztalatairól. A konferencia tanulságait Hegedűs András, az Országos Bűnmegelőzési Központ főcsoportfőnöke vonta le: csak úgy lehetséges visszaszorítani a bűnözést a külterületeken, ha a feladat ellátásában a tanyagondnokok, a polgárőrök és a rendőrség szorosan együttműködnek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek