Megunták és robbantottak

Földrengésre emlékeztető kép fogadta a járókelőket nemrégiben az egyik debreceni város széli családi ház közelében. A romjaiban heverő épület 79 éves lakója megunta az életét, s magára robbantotta otthonát. Őt és a vele egy fedél alatt tartózkodó idős asszonyt súlyos égési sérüléssel szállították kórházba a mentősök.

Hazai életBalogh Mária2006. 08. 11. péntek2006. 08. 11.
Megunták és robbantottak

A debreceni rendőrkapitányság sajtószóvivője megerősítette: a bácsi valóban végezni akart magával, ezért először is elvágta a több mint tízkilós gázpalack csövét, majd a szájába vette, és a mérgező anyag belélegzésével akarta kioltani az életét. Tervét nem tudta véghez vinni, mivel a közelében lévő asszony észrevette a hátborzongató tettet, s kivonszolta az udvarra a tartályt. Csakhogy a helyiségben ekkorra összegyűlt veszélyes anyag koncentrálódott, s rögtön berobbant, amikor a férfi idegességében cigire gyújtott. A hatalmas detonációtól a ház kártyavárként dőlt össze, a bent lévők pedig súlyos égési sérüléseket szenvedtek. Az idős ember ismerősei elzárkóztak attól, hogy bármit is mondjanak a szerencsétlenül járt férfiról. Egyikük azonban megemlítette, a bácsi egyszer azt mondta, már nem szeret élni, sokat szenved és nélkülöz, ezért végezni fog magával. A rendőrség a nyomozás érdekében egyéb információval nem szolgált. Annyi azonban tudható, hogy az idős férfi ellen közveszélyokozás bűntette gyanújával rendeltek el nyomozást. A szerencsétlenül járt ember még nem tudja, hogy elkeseredett tettéért kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztést is kiróhatnak rá. A hír hallatán a vele rokonszenvezők keresik a módját, miként segíthetnének a nehéz sorban élő idős férfin, hogy élete hátralevő éveit ne kelljen börtönben töltenie.
Korábban Nyírábrányban fenyegetőzött egy 43 éves férfi, hogy magára robbantja a házát, ha nem szállítják hozzá a tőle külön élő gyermekét és feleségét. Ő is elszánt volt. A tűzoltóság szakemberei olyan gázpalackot találtak a házában, amelyből veszélyes anyag szivárgott. Ugyancsak Hajdú-Biharban a kommandósok tettek ártalmatlanná egy zavarodott elméjű férfit, aki gázolajjal öntözte körbe családi házát, és a robbantáshoz gázpalackot készített elő a lakásban. Ez a férfi azzal fenyegetőzve sodorta veszélybe a környezetében lakókat, hogy levegőbe röpíti a házát, ha nem mondhatja el sérelmeit a belügyminiszternek.

Ezek is érdekelhetnek