Lakásmaffiózó ügyvéd

Hazai életTancsa Judit2007. 10. 12. péntek2007. 10. 12.
Lakásmaffiózó ügyvéd


Üzletszerűen elkövetett többrendbeli csalás és más erőszakos jellegű bűncselekmények ügyében nyomoz a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya. A lakásmaffia-ügy központi figurája egy székesfehérvári ügyvéd.
A rendőr-főkapitányság nyomozói jelenleg hét személlyel szemben folytatnak büntetőeljárást, úgynevezett lakásmaffia-jellegű bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt. A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak 2007. nyarán különböző módszerekkel – tévedésbe ejtéssel, lerészegítéssel, ügyvédi közreműködéssel – egyedülálló, hiszékeny, italozó életmódot folytató, kiszolgáltatott emberek ingatlanjait szerezték meg.
A sértettek egy részének hetekig nem is volt tudomása arról, hogy ingatlanjaikat más személyekre ruházták át. A nyomozás eddig hat ingatlan elidegenítése ügyében folyik. A Székesfehérvár, Szabadbattyán, Martonvásár, Perkáta és Veszprém területén élők ingatlanjait érintő csalások kapcsán eddig 37 millió forint szerződésben szereplő összértéket tártak fel.
A gazdasági nyomozók nem zárják ki, hogy újabb sértettek is jelentkeznek a közeljövőben a szövevényes csalássorozat miatt, amelynek hét gyanúsítottja közül négyen szabadlábon védekeznek. Egy enyingi nő, egy székesfehérvári férfi, valamint a megalapozott gyanú szerint az ingatlanügyekben közreműködő székesfehérvári ügyvéd bűnügyi őrizetbe vételét, majd pedig előzetes letartóztatásba helyezését szeptember végén rendelte el a bíróság.
A nyomozó hatóság bűnügyi zár alá vette az eljárásban szereplő ingatlanokat. Az elkövetők büntetése akár 12 év letöltendő szabadságvesztés is lehet.

Ezek is érdekelhetnek