Fiatalok mulatsága

Magyarország igazi fesztivál-nagyhatalom. A Balaton Sound, a „balatoni sziget” rögtön az indulásakor inkább az anyagilag jobban eleresztett ifjakat igyekezett megnyerni. Fotelek, koktélbárok várták a fesztiválozókat Zamárdi szabad strandján.

Hazai életRomvári Orsolya2009. 07. 16. csütörtök2009. 07. 16.
Fiatalok mulatsága

Szombaton a délelőtti órákban a Sound leginkább egy hatalmas kijózanítóra emlékeztet. A hajnalig tartó bulizás után „nyusziszemű” fiatalok kászálódnak ki az egymás hegyén-hátán felvert sátrakból. Amott egy társaság felpuffadt arcú srácon köszörüli a nyelvét: „Ha kifekszel a partra, becsomagolnak a hullazsákba!” Miután sikerült kicsit magukhoz térni, jöhet a vadászat némi elemózsia után. A legkelendőbb árucikk a kávé, de akad, aki a „kutyaharapást szőrével” elv jegyében jéghideg sörrel indítja a napot. A masszív bulizás, úgy tűnik, néhány angolnak megy leginkább: a sörreggelit követően gyakorlatilag egész nap képesek inni. De a legjobb detoxikáló maga a Balaton. Egy kis szundítás a parton, majd a hideg víz hamar visszacsempészi az életet a bulizókba.

Délutánra strandröplabda- és focicsapatok verődnek öszsze, a bátrabbak gumikötélen vetik magukat a mélybe. Kora estére mindenkinek sikerül magához térnie, s az erősítés is megjön az újonnan érkezők személyében. Indulhat hát megint a buli! A sör a majd’ ötszáz forintos ára ellenére jól fogy. Igaz, kell is a szíverősítő az alig tizenöt fokos melegben. A szabadtéri színpadoknál és sátrakban több száz fiatal táncol. A ritmust gyors, többségében elektronikus zene adja. A koncerteken telt ház, az eszeveszett csápolás, ugrálás, táncolás töretlen intenzitással hajnalig kitart, majd úgy 4 óra körül az elcsigázott sereg lassan megindul hazafelé.

És hogy mennyit tapsolnak el itt a fiatalok? Minimum 20 000 forinttól kezdődik az önfeledt móka ára, és az átlagos 50 000 forint per hétvége csúcstarifája persze bármekkora lehet.
S hogy mindezt miből? Bérből és fizetésből, hiszen másnap visszaáll a világ rendje, s kezdődik a munka.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek