Bölény és cápahús, mint jutalomfalat

Akár bölényt, de kenguru és cápahúst is adhatunk kutyánknak, macskánknak, ha kedveskedni akarunk neki.

Házunk tájaohgy 2024. 03. 18. hétfő2024. 03. 18.
Bölény és cápahús, mint jutalomfalat

Ha jutalomfalatokra is fordítunk pénzt, az már igazi luxuskiadást jelent: egy hatos csomag kutyacsemege akár 2 ezer forint is lehet, egy tartósított csontért is ki kell adni vagy 500-1000 forintot, amivel aztán napokig elrágódik az ebünk. 
A jutalomfalatok sora végtelen: akad bölényes, vaddisznós alapú, van, amelyik nyugtató hatású. Ezeknek a 100 grammja, utóbbinak a darabja is elérheti a 400 forintos árat. De lehet kapni szárított kenguruhúst, sőt egész cápát is. Jó, mondjuk a macskacápa nem óriási, úgy fél méterre nő meg, és bezacskózva várja a vevőket. (Egyébként biztosan hasznos, mert egyrészt sok benne a fehérje, másrészt a cápa porcos hal, tehát nem kell a csontemésztéssel bajlódni, egyben rengeteg kollagén juta az eb szervezetébe.) 
És akkor még nem beszéltünk a funkcionális eledelekről. Külön recept alapján gyártanak kölyök-, fiatal-, érett és időskorú kutyának, macskának tápot. Aztán igencsak borsos áron kapható a különféle betegségben szenvedő álla­tainknak eledel, szinte ugyanolyan minőségben és gondossággal előállított tápszerek, mint, mondjuk, a bébiételek. Kiemelt szerepet kap a valamilyen allergiában szenvedő állat étkeztetése: ahogy az emberek között, úgy állataink között is egyre több a valamire allergiás házi kedvenc. Nos, ezek aztán tényleg sok pénzbe kerülnek, van, amelyiknek egy kilója 3-4 ezer forint, de van, ami 5-7 ezer. 
A különféle pórázokról, testhámokról, játékokról, kefékről, ruhákról nem beszélünk. a legegyszerűbbtől és praktikusabbtól a legelrugaszkodottabb ötletekig találni a boltokban mindent. A jeladókon át az állat születésnapjára beszerezhető tortáig, a fűthető, hűthető kutyaólig beszerezhetünk bármit a piacon.

 

Ezek is érdekelhetnek