A városoknak is kell cégér

Debrecen, Esztergom és Balatonfüred rendelkezik a legjobb renoméval a hazai városok közül – derül ki az Image Factory és az Observer Médiafigyelő kutatásából, amely a városok imázsát térképezte fel.

Hírek, információkSzabad Föld Online2009. 07. 08. szerda2009. 07. 08.
A városoknak is kell cégér

Az Image Factory és az Observer Budapest Médiafigyelő elkészítette a legjobban kommunikáló hazai városok toplistáját. A kutatók a településekről szóló sajtóhírek mennyiségét és minőségét, valamint a települési portálokat  vették górcső alá annak kiderítéséhez, hogy melyik város tett a legtöbbet pozitív reputációja érdekében.

A megyei jogú városok rangsorában az első helyen Debrecen végzett, maga mögé utasítva Szegedet és a tavalyi nyertes Miskolcot is, amely az idén a harmadik helyezést szerezte meg.. Debrecen komoly erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy – Magyarország második legnagyobb városaként – a főváros versenytársaként, vagy akár ellenpólusaként jelenjen meg a nyilvánosságban. Ennek érdekében kulturális programok, népszerű tömegrendezvények és sportesemények széles tárházát nyújtotta egész évben – ügyelve arra, hogy ezek kommunikációja se maradjon el.

A nagyvárosok versenyét Esztergom nyerte, Gyula és Szentendre előtt. Esztergomról a hasonló méretű városokhoz képest jóval több hír jelent meg – köszönhetően a városban zajló intenzív és sokszínű kulturális életnek, a gazdasági lehetőségeknek és a vezetés több nagy horderejű döntésének.

A kisvárosok toplistáját Balatonfüred vezeti, amely a nyári kultúrprogramoknak köszönheti országos hírnevét. A balatoni várost Paks és Sárvár követi a sorban.

Képünkön a három győztes város polgármestere látható.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek