Mentőöv a fuldokló családoknak

Több százezer olyan család él az országban, akiket a gazdasági válság a létminimum közelébe sodort az elmúlt hónapokban. Számukra azonban létezik egy gyors, segítséget nyújtó mentőöv.

Hírek, információkBalogh Mária2009. 07. 28. kedd2009. 07. 28.
Mentőöv a fuldokló családoknak

 Az állam egy milliárd forintot különített el arra célra, hogy a bajba jutott, s a szinte teljességgel ellehetetlenült családokat egyszeri alkalommal megsegítse. A pénzt a nyugdíjbiztosító utalja azoknak, akik minden feltételnek megfelelnek.

Nincs olyan nap, hogy ne hallanánk megrázó történeteket arról, miként lakoltatnak ki családokat az otthonukból, mert nem tudják törleszteni a korábban felvett kölcsöneiket a bankok felé. Annak ellenére, hogy a kormányzat nemrégiben megegyezett a bankok vezetőivel az egyoldalú szerződésmódosítások megszűntetéséről. Vannak olyanok, akik a teljes rezsi költségeiket sem képesek fizetni, ha azt szeretnék, hogy ennivaló kerüljön az asztalra. A legnehezebb azoknak a családoknak a megélhetése, ahol csak egy kereső van, vagy ahol mindkét felnőtt elveszítette az állását. Nem egyszerű az életük a létminimumhoz közeli nyugdíjból tengődő idősembereknek sem.

Debrecenben több mint két hete nyitották meg a Banki Hitelkárosultak Egyesületének helyi irodáját, ahová tömegével érkeznek a segítségre szorulók. A cívisvárosban is több ezer családot sújt az országunkon is végigsöprő gazdasági válság.

A kérelmet az adott település jegyzőjének kell benyújtani augusztus 1- je és november 30. között. A döntést viszont a regionális nyugdíjbiztosítási igazgatóságok hozzák tíz napon belül.
A krízishelyzetbe sodródott emberek 20-100 ezer forint közötti, egyszeri támogatást kaphatnak, ha megfelelnek a kiírt szempontoknak.

A támogatás feltételei:
- A családban az egy főre jutó jövedelem 57. 815 forintnál kevesebb havonta.
- Az igénylő nem részesül semmiféle nyugdíjban.
- Élete, családja súlyos krízishelyzetben van.
- Ebben az esztendőben maximum 15 ezer forint segélyben részesült.

A kérvény formanyomtatványa, továbbá a támogatás egyéb részletei megtalálhatók, és letölthetők az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság honlapjáról.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek