Szórakozva tanulják a külföldiek a magyar nyelvet

Több mint harminc ország kétszáz diákja érkezett a négyhetes Debreceni Nyári Egyetemre, ahol a nyelvleckék mellett könnyed stílusban tanulhatnak magyarul.

Hírek, információkBalogh Mária2009. 07. 27. hétfő2009. 07. 27.
Szórakozva tanulják a külföldiek a magyar nyelvet

Hazánk legrégebbi, a magyart, mint idegen nyelvet és kultúrát oktató intézményt, a Debreceni Nyári Egyetemet 1927-ben alapították. Idén legnagyobb számban a német, az amerikai és a francia egyetemisták érkeztek a cívisvárosba, hogy el kezdjék tanulni, vagy épp tovább mélyítsék magyar nyelvtudásukat.

A napi rendszerességgel megtartott nyelvleckék és tanórák mellett a kétszáz külföldi diák a saját anyanyelvén is ismereteket szerezhet a magyar nép történelméről, néphagyományairól, kultúrájáról, irodalmáról.
De szórakozásképpen alkalmuk lesz magyar néptáncokat és népdalokat is elsajátítaniuk, valamint színvonalas filmeket megtekinteniük. A nyelvünket már jól beszélő egyetemisták pedig a számukra érdekes témákról neves szakemberekkel, egyetemi oktatókkal beszélgethetnek.
A négy hét alatt a tanulás mellett lehetőség nyílik szórakozásra, kirándulásra, a cívisváros, és hazánk nevezetességeinek megtekintésére.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek