Fogyatékosok lovasversenye

A Magyar Lovasterápia Szövetség szeptember 25-27-én immár ötödik alakalommal szervezi meg díjlovas versenyét, valamint a fogyatékos lovasok versenyét Fóton, a Magyar Lovasterápia Szövetség lovasterápiás centrumában, a Károlyi István Gyermekközpont területén.

Hírek, információkSzabad Föld Online2009. 08. 27. csütörtök2009. 08. 27.
Fogyatékosok lovasversenye

A Magyar Lovasterápia Szövetség 1997-ben alakult meg azzal a szándékkal, hogy az országszerte elszigetelten dolgozó lovasterapeuták munkáját egységes európai színvonalra emelje. A szövetségnek – melynek célja a lovasterápiával foglalkozó intézmények és személyek országos szintű összefogása, szakemberek képzése és továbbképzése – sikerült a lovasterápiás munka hazai szabályait kidolgozni úgy, hogy azok megfeleljenek a nemzetközi előírásoknak is. A szövetség életében fontos a nemzetközi kapcsolatok ápolása, így évente több alkalommal is külföldi vendégek, előadók tartanak képzéseket a lovasterapeutáknak.

A szövetség az utóbbi években neves külföldi szakemberek, oktatók bevonásával alakította ki a gyógytornászok és gyógypedagógusok kétéves továbbképzési rendszerét, és évente több alkalommal szervez tanfolyamot a lókiképzők, segítők, pszichológusok számára is. A külföldi szakemberek segítségével kialakította azt az oktatási rendszert, amely az európai színvonalhoz igazodik, és ennek megfelelő hazai oktatógárdát képezett ki.

A Magyar Lovasterápia Szövetség az idén immár ötödik alkalommal rendezi meg díjlovas versenyét, továbbá a fogyatékos lovasok versenyét, mivel fontosnak tartja, hogy az egészséges és a gyógypedagógiai lovaglásban, valamint a hippoterápiában részt vevő versenyzők együtt tudjanak szerepelni és versenyezni.

A versenyekre a nevezéseket szeptember 10-ig a következő címre várják:
Magyar Lovasterápia Szövetség, 1066 Budapest, Teréz krt. 24. Fax: 06-27-539-376.

További információ:
Bozori Gabriella, tel: 06-27-539-370.; e-mail: [email protected]

Bővebb információ és a részletes versenykiírás a lovasterapia.hu oldalon található.

Ezek is érdekelhetnek