Jubileumi virágkarnevál Debrecenben

2009. augusztus 14-21.-e között ismét virágba borul Debrecen. A Virágkarnevál a 40. évforduló alkalmából jubileumi programokat ígér, és az egész várost karneváli hangulatba öltözteti.

Hírek, információkSzabad Föld Online2009. 08. 09. vasárnap2009. 08. 09.
Jubileumi virágkarnevál Debrecenben

A cívis város legnagyobb rendezvénye most egy kicsit más lesz, mint az eddig megszokott. A belváros minden pontja a karneváli hangulatot idézi majd, és idén megrendezik az első Debreceni Országos Virágkötészeti Versenyt is. A Régi Városháza udvarán Tündérkert várja a hűsölni vágyókat, a Kölcsey Központban a „virágos” meglepetések mellett békebeli kávézóval és korabeli olvasnivalóval kedveskednek a vendégeknek. A virágok mellett helyet kap kézműves vásár, virágkiállítással, valamint egy fotókiállítás is, amely a korábbi karneválok hangulatából ad ízelítőt. Minden délután gyerekjátszó várja a legkisebbeket, műsorral, mókával, kacagással.

A karneváli hét minden estére kínál programokat. Augusztus 14-én Violettától Carmenig – szerelmes virágok a muzsika kertjében, Horgas Eszter és barátai adnak csodálatos hangulatú koncertet, az estet a Magma Tűzszínház látványos produkciója zárja. Szombaton, augusztus 15-én a magyar nemzeti operát a Bánk Bánt adják elő a Csokonai Színház művészei. A darab különlegessége, hogy visszanyúlnak az eredeti, Egressy-féle librettóhoz. Vasárnap a Kossuth téren Örömtánc szórakoztatja a közönséget, Rúzsa Magdi, Sasvári Sándor és az Állami népi Együttes tagjainak közreműködésével.

Hétfőn este a magyar rock and roll koronázatlan királya, Fenyő Miklós varázsol retro bulit a Kossuth térre. Augusztus 18-án, este 7 órától az ABBA Singers Tribute Band, majd este 8 órától Magyarország első „fiúbandája” az Első Emelet szolgáltatja a talpalávalót. A karneváli felvonulást megelőző estén, augusztus 19-én a világhírű Saragossa Band koncertezik a Kossuth-téri színpadon, akik olyan népszerű slágerekkel érkeznek, mint a Za Za Zabadak, Ay Ay Ay, Malaika vagy az Agadou.

Az augusztus 20-i programban a főszerep a virágoké, a virág kocsiké, amelyek elkészítéséhez akár 3 millió szál virágot is felhasználnak. Ezen a napon lesz karneváli futóverseny, karneváli látvány show, virágkötő mesterek látványos bemutatója és Tánc! Zene! Mulatság! Az államalapítás ünnepét az utcabál és a tűzijáték mellett az Abrakazabra koncertje koronázza.

Ezek is érdekelhetnek